Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Kulturpunktova novinarska školica

Large canva   pile of scrabble tiles with letters
Četvrtak
27.08.2020.


Počinje nova sezona školice za buduće novinare u kulturi! Kulturpunktova novinarska školica – Svijet umjetnosti besplatan je, jednosemestralni edukacijski program za mlade od 16 do 30 godina koji žele usvojiti temeljna znanja i vještine u poljima suvremenih kulturnih, umjetničkih i medijskih praksi.

Dvanaesti ciklus Školice počinje 5. listopada 2020. i traje do veljače 2021. Program se održava u večernjim terminima ponedjeljkom i srijedom, a detaljan raspored i program polaznici će dobiti pri prvom susretu. Predavači i voditelji radionica istaknuti su kulturni radnici, istraživači i predavači, novinari te kustosi i umjetnici.

Školica se sastoji se od četiri tematske cjeline (medijska pismenost, nezavisna kultura, suvremena umjetnost i proizvodnja sadržaja), a obuhvaća seriju predavanja o suvremenim umjetničkim praksama, kulturnim i medijskim politikama, radionički segment usmjeren na usvajanje vještina pisanog i radijskog novinarstva te analizu umjetničkog rada, kao i praktičan rad uz izravnu mentorsku podršku i objavljivanje članaka na portalu Kulturpunkt.hr.

Prijava treba sadržavati ime i prezime, kratki životopis, kontakt podatke (e-mail, broj mobitela), motivacijsko pismo (do 1800 znakova) i kratki autorski osvrt na temu iz područja kulture (od 1800 do 2700 znakova). Prijave treba slati na adresu elektroničke pošte s naslovom "Prijava za Školicu" najkasnije do 21. rujna u 24 sata. Na istu adresu možete poslati sve upite vezane uz prijavu i program.

Zbog specifičnih uvjeta u kojima se odvija ovogodišnji ciklus, Školica će primiti do 10 polaznika, a svi prijavljeni će o rezultatima selekcije biti obaviješteni putem maila do 28. rujna.

Školicu od 2009. provodi udruga Kurziv, i u dosadašnjih jedanaest ciklusa obrazovano je oko 150 polaznika. Ovaj jedinstveni edukacijski program organizira se radi doprinosa raznolikosti medijskog uvida u područje suvremene kulture te motiviranja mladih autora za produkciju novinarskih tema iz tog područja.


Izvor: Kulturpunkt, foto: Ian Panelo

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu