Page arrow

Kulturpunktova novinarska školica

Large kp
Petak
27.08.2021.

Otvorene su prijave za 13. ciklus Kulturpunktove novinarske školice!

Kulturpunktova novinarska školica – Svijet umjetnosti besplatan je, jednosemestralni edukacijski program za mlade od 16 do 30 godina koji žele usvojiti temeljna znanja i vještine u poljima suvremenih kulturnih, umjetničkih i medijskih praksi, a organizira je udruga Kurziv u cilju doprinosa raznolikosti medijskog uvida u područje suvremene kulture i umjetnosti te motiviranja mladih autora za produkciju novinarskih tema iz tog područja. 

Trinaesti ciklus Školice počinje 4. listopada 2021. i traje do veljače 2022. godine. Program se održava u večernjim terminima ponedjeljkom i srijedom, a predavači i voditelji radionica istaknuti su kulturni radnici, istraživači i predavači, novinari te kustosi i umjetnici. Program obuhvaća predavanja o medijskom sustavu i medijskim politikama, nezavisnoj kulturnoj sceni i kulturnim politikama te suvremenim umjetničkim praksama koje prvenstveno nastaju izvan institucija. Radionički segment usmjeren je na usvajanje vještina pisanog i radijskog novinarstva te analizu umjetničkog rada, kao i praktičan rad uz izravnu mentorsku podršku i objavljivanje članaka na portalu Kulturpunkt.hr.

Prijava za Školicu treba sadržavati kratki životopis i kontakt podatke (e-mail, broj mobitela), motivacijsko pismo (do 1800 znakova) te kratki autorski osvrt na temu iz područja suvremene kulture i umjetnosti (od 1800 do 2700 znakova). Prijave treba slati na adresu elektroničke pošte s naslovom "Prijava za Školicu", najkasnije do 20. rujna 2021. u 24 sata.

Više informacija na Kulturpunktu!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu