Page arrow

Nagrada Višnja Machiedo

Large pexels photo 938165
Ponedjeljak
14.01.2019.

Godišnja nagrada dodjeljuje se za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku u produkciji nakladnika registriranih u Republici Hrvatskoj i objavljeno u razdoblju od 15. prosinca 2017. do 15. prosinca 2018. godine.

Prijedloge za dodjelu nagrade mogu podnositi građani Republike Hrvatske, javni i drugi djelatnici u kulturi, udruge i druge pravne osobe u kulturi, ustanove u kulturi i ostale pravne osobe koje imaju sjedište u Republici Hrvatskoj.

Prijedlog za dodjelu Nagrade treba biti pismeno obrazložen. Obrazloženje prijedloga mora sadržavati osnovne podatke o autorici/autoru, odnosno koautorima predloženim za dodjelu Nagrade, te obrazloženje razloga za dodjelu Nagrade.

Knjige (5 primjeraka) se šalju na adresu Hrvatskog PEN centra (Basaričekova 24, 10 000 Zagreb), a rok za predaju je 31.01.2019. (u slučaju dostave na adresu – od  9 do 14 sati).

Hrvatski PEN centar ustanovio je 2013. godine Nagradu Višnja Machiedo za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku.

Prva dobitnica Nagrade Višnja Machiedo bila je Ingrid Šafranek za knjigu Bijela tinta. Drugi dobitnik bio je Viktor Žmegač za knjigu Europa x 10. Treća dobitnica bila je Renata Jambrešić Kirin za knjigu Korice od kamfora. Četvrta dobitnica Morana Čale za knjigu O Duši i tijelu teksta: Polić, Kamov, Krleža, Marinković. Peta dobitnica je Ljiljana Filipović za knjigu Klub krivaca.

Nagrada Višnja Machiedo sastoji se od novčanog iznosa 10.000 kn i plakete.

Dobitnik/ca nagrade biti će proglašen/a 27.03.2019. godine – na rođendan Višnje Machiedo.  

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu