Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Natječaj za kratku priču 'Nastavi priču'

Large za fotku

Foto: Skribonauti.

Utorak
24.10.2023.

Kratkopričaši, naoštrite pera i pripremite tipkovnice!

Skribonauti vas pozivaju da se okušate u nastavljanju tuđe priče, baš kao što je to napravilo 12 vrsnih spisateljica u zbirci Nastavi priču.

Zadatak je jednostavan:

1) Zadubite se u fragment čija je autorica jedna od polaznica književnog kluba u Ženskoj kaznionici u Požegi, pod pseudonimom SIRKA:

Vrijeme je bilo oblačno, spremala se kiša, a debeli sivi oblaci nadvili su se, sasvim simbolično, nad oba groblja, iako su bila jedno dvadesetak kilometara udaljena jedna od drugog.

2) Inspirirajte se njegovim sadržajem, formom, likovima, preuzmite cijelu rečenicu ili samo njezin dio. Imate odriješene ruke, samo napišite priču. I naravno, pošaljite je na natječaj!

Propozicije natječaja

• na natječaj se mogu prijaviti autori/ce koji/e pišu na BHS-u (jezicima regije),

• prihvaćaju se samo prethodno neobjavljene priče,

• svaka autorica/autor može prijaviti najviše jednu priču,

• priče duljinom ne smiju prelaziti 9.000 znakova s razmacima,

• priče se šalju pod šifrom (npr. Pinokio123); rješenje šifre i osobni podatci autora/ica – ime i prezime, mail adresa i broj telefona – šalju se u zasebnom dokumentu,

• priče trebaju biti napisane na računalu i poslane u formatu .doc ili .docx (Times New Roman; veličina slova 12, prored 1,5). 

Priče šaljite isključivo na e-mail: skribonauti@gmail.com do 23. studenog 2023. u 23:59. Radovi pristigli nakon navedenog roka neće biti razmatrani.

Pratite mrežne stranice Skribonauta jer će tri nagrađene priče biti objavljene 27. studenog 2023. godine. 

Sretno!

Izvor: Skribonauti

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu