Za boravak u klubu Booksa potrebna je Covid potvrda. / Covid Certificate is mandatory in Booksa.
Close
Page arrow

Natječaj Trećeg trga

Large image001
Nedjelja
03.12.2017.
Prenosimo obavijest organizacije Treći trg:

"Nakon uspešno realizovana dva nagradna poetska konkursa, Treći Trg sa zadovoljstvom najavljuje svoj stalni godišnji regionalni nagradni konkurs za neobjavljene knjige poezije, kratke proze, romana i prevoda.

Na konkurs se mogu prijaviti autorke i autori stariji od 18 godina koji pišu poeziju, kratku prozu i roman na međusobno razumljivim jezicima (Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora) ili prevode ove žanrove na srpski jezik. Odabrani originalni rukopisi biće objavljeni u prestižnim bibliotekama „12/19” i „pro/za”, a prevodi u odgovarajućim edicijama. Autori i knjige biće predstavljeni na Beogradskom međunarodnom festivalu poezije i knjige Trgni se! Poezija!, Beogradskom sajmu knjiga i posebnim promocijama.
Prijave se mogu poslati na mejl konkurs.trecitrg@gmail.com
Obavezno naznačiti kategoriju konkursa u naslovu mejla prilikom prijavljivanja (npr. poezija prva knjiga, roman druga knjiga, prevod).
Konkurs je otvoren u tri ravnopravne kategorije:
1) Konkurs za prvu knjigu poezije, kratke proze ili prvi roman;
2) Konkurs za drugu knjigu poezije, kratke proze ili drugi roman (za autorke i autore koji su objavili jednu ili više knjiga poezije, kratke proze ili romana);
3) Konkurs za prevedenu knjigu poezije, kratke proze ili prevedeni roman.
Rukopisi se primaju svake godine od 1.11. do 31.12. za prve dve kategorije, a tokom cele godine za treću.
Konkurs za knjigu poezije, kratke proze ili roman:

a) Tekst knjige poslati u Word dokumentu, u Times New Roman fontu (veličina 12, latinica, style: no spacing, obavezna upotreba tabulatora, „srpskih” navodnika i svih dijakritičkih znakova), uz obavezan sadržaj (spisak naslova pesama, priča ili poglavlja) i kratku biografiju autora na kraju.

b) Obavezno poslati ime i prezime, adresu, mejl adresu, kontakt telefon i fotografiju (JPG format) autora.
Konkurs za prevedenu knjigu poezije, kratke proze ili roman:

a) Tekst prevoda najmanje 20% teksta iz originalnog izdanja knjige poslati u Word dokumentu, u Times New Roman fontu (veličina 12, latinica, style: no spacing, obavezna upotreba tabulatora, „srpskih” navodnika i svih dijakritičkih znakova), uz obaveznu detaljnu biobibliografiju autora i kratku biobibliografiju prevodioca.

b) Tekst kompletnog originalnog izdanja knjige poslati u PDF dokumentu.

c) Obavezno poslati ime i prezime, adresu, mejl adresu, kontakt telefon i fotografiju (JPG format) prevodioca.
Rezultati konkursa biće objavljeni na blogu i FB stranici najkasnije do kraja marta.
Nagrada podrazumeva objavljivanje knjige i autorski honorar u vrednosti 10% od tiraža, organizovanje promocija i učešće na Beogradskom festivalu poezije i knjige u maju i Beogradskom sajmu knjiga u oktobru mesecu.
Slanjem rukopisa na konkurs autori daju saglasnost (autorska prava) Trećem Trgu za objavljivanje nagrađenog rukopisa, i prihvataju obavezu saradnje sa urednicima i dizajnerima, prihvataju eventualno odbijanje rukopisa i obavezuju se da do proglašenja rezultata konkursa isti rukopis neće biti objavljen kod drugog izdavača.
Nepotpune i zakasnele prijave neće biti razmatrane.
Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na mejl konkurs.trecitrg@gmail.com."

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu