Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Natječaj za časopis Joujou

Large citatelji
Četvrtak
08.05.2014.
"Kao jedan od projekata Centra za kreativno pisanje (CeKaPe), koji svojim radionicama i programima potiče književno stvaralaštvo u svim njegovim oblicima i izričajima, joujou istovremeno predstavlja posljednji korak u procesu nastanka književnog teksta i prvi korak u procesu postanka autorom, prihvatimo li da se autorom – piscem, pjesnikom, dramatičarem, književnim prevoditeljem, kritičarem ili bilo kojom drugom autorskom kategorijom – postaje tek objavom teksta u književnom časopisu ili knjizi. Međutim, premda proizlazi iz CeKaPe-a, joujou nije časopis namijenjen isključivo bivšim i sadašnjim polaznicima Centra.

joujou objavljuje prozne radove (kratke priče, odlomke iz romana, eseje, putopise, itd.), poeziju, dramske tekstove, prijevode književnih djela dosad neprevedenih na hrvatski jezik, recenzije, osvrte, intervjue i sve ostalo što prema vašem (jer nam to odlučite poslati) i našem (jer to odlučimo objaviti) mišljenju pripada književnosti.
Radove nam možete poslati u elektroničkom obliku kao privitak na e-mail adresu časopisa: joujou.cekape@gmail.com ili, ako baš morate, jer ipak smo mi elektronički časopis, u tiskanom obliku (uz tekst u digitalnom obliku na CD-u) na adresu uredništva:

joujou – časopis za novu književnu produkciju
Amruševa 10
10000 Zagreb

sa sljedećim podacima, prilozima i obimima:

Rukopis djela:
proza – 15 do 20 autorskih kartica
poezija – izbor od 10 do 15 pjesama
drama – 1 dramski tekst
Prilozi (ukoliko su sastavni dio teksta)
Podaci o autoru: kratka biografija i kontakt (kod prijevoda o prevoditelju i izvornom autoru)

Radovi moraju biti napisani na računalu i spremljeni u .doc formatu (Times New Roman, veličina slova 12 točaka, dvostruki prored, standardan format stranice).

Kako se vaše djelo ne bi izgubilo u gomili priloga, u nazivu dokumenta svakako uključite svoje ime te vrstu kojoj vaše djelo pripada.
Radovi pristigli bez navedenih podataka ili poslani na drukčiji način neće biti uzeti u razmatranje. Rok za slanje radova je 1. lipnja 2014. Radovi koji pristignu nakon ovog datuma neće biti uzeti u razmatranje za tekući broj.
Prevoditelji su dužni pribaviti dozvolu za objavljivanje prijevoda. Molimo vas da uz svoj prijevod uključite i kratak dopis koji potvrđuje da ste u kontaktu s autorom kojeg prevodite.

Obavijest s odgovorom o prihvaćanju ili neprihvaćanju radova, odnosno ugovor kojim nam ustupate pravo objavljivanja vašeg djela i moguće dobronamjerne uredničke sugestije i intervencije u vaš rad ili odbijenicu (koju nikako nemojte shvaćati tragično!), šaljemo e-mailom u roku od 45 dana od primitka rada.

Uredništvo pridržava pravo da rukopis redakcijski prilagodi standardima i propozicijama časopisa. Rukopisi se ne vraćaju."

izvor: CeKaPe
foto: Ed Yourdon

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu