Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Natječaj za gorku priču

Large 391738462 663215512603755 8217635217664030928 n

Foto: Narodna knjižnica Vrbovec.

Utorak
17.10.2023.

Kratkopričaši, pozor!

Narodna knjižnica Vrbovec raspisuje 4. natječaj za kratku priču „Marija Jurić Zagorka“.

Na natječaju mogu sudjelovati punoljetne autorice i punoljetni autori koji/e pišu na hrvatskom, bosanskom, crnogorskom i srpskom jeziku, svaki sa samo jednim radom. Tema kratke priče je slobodna, ali mora sadržavati motiv ili atmosferu gorčine, ogorčenosti, tuge, samoće, bijesa, čežnje i sl. Priča ne smije prije slanja na natječaj biti objavljena, a može imati najviše 15 000 znakova s prazninama.

Kratke priče označene šifrom šalju se u elektroničkom obliku na adresu internetske pošte zagorkupricu.vrbovec@gmail.com, a rješenje šifre i osobni podatci autorice/autora (šifra, puno ime i prezime, datum i godina rođenja, adresa, adresa e-pošte i broj telefona) šalju se u zasebnom dokumentu (dodatku).

Priče šaljite do 1. siječnja 2024. godine.

Nagrađene kratke priče, ali i još nekoliko priča prema odabiru žirija, bit će objavljene na internetskim stranicama Narodne knjižnice Vrbovec. Nepotpune prijave i radovi neće se uzimati u obzir za ocjenjivanje.

Dodjela nagrada i javno predstavljanje nagrađenih autorica/autora i njihovih kratkih priča održat će se u Narodnoj knjižnici Vrbovec u subotu, 16. ožujka 2024. godine u povodu obilježavanja rođenja književnice i novinarke Marije Jurić Zagorke (rođene 2. ožujka 1873. u Negovcu pokraj Vrbovca) po kojoj ovaj natječaj i nosi ime.

Više detalja o natječaju provjerite ovdje

Sretno!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu