Booksina terasa otvorena je svakim danom (osim ponedjeljka) od 10 do 18h. / Booksa's terrace is open from 10am to 6pm.
Close
Page arrow

Natječaj za kratku priču

Large dsc 7635 8497.jpg Foto: Gradska knjižnica Samobor
Nedjelja
03.03.2019.

Gradska knjižnica Samobor raspisala je sedmi po redu natječaj za kratku priču i poziva sve hrvatske kratkopričaše da do 31. svibnja 2019. pošalju svoje kratke priče.

Priče smiju biti duge do 5 novinarskih kartica, te ne smiju biti ranije objavljene. Svaki autor može poslati samo jednu priču. Tri najbolje priče bit će i novčano nagrađene, dok će najbolje priče biti objavljene u zbirci kratkih priča Gradske knjižnice Samobor. Na natječaj se mogu javiti svi afirmirani i neafirmirani autori koji su građani Republike Hrvatske, a priče se šalju anonimno, pod šifrom.

U žiriju su ove godine autorice kratkih priča Korana Serdarević i Suzana Matić te Draženka Robotić, u ime Gradske knjižnice Samobor.

KVAKA 23

Samom natječaju i ove je godine dodana Kvaka 23. Riječ je o posebnoj kategoriji u okviru natječaja koja je rezervirana isključivo za lokalne autore sa samoborskog područja, kojima je to najčešće i prvi autorski susret s kratkom pričom.

Najbolje priče bit će proglašene i novčano nagrađene u rujnu 2019. na Danima kratkopričaša Gradske knjižnice Samobor. Dvadesetak najboljih priča bit će objavljeno u zbirci kratkih priča i na web stranici GKS-a.

Ovaj, sad već tradicionalni natječaj, raspisuje se već sedmu godinu za redom. Natječaj je dosad omogućio brojim mlađim i naefirmiranim autorima da svoje kratke priče daju na ocjenu relevantnim književnim stručnjacima, te da najbolji radovi budu nagrađeni i objavljeni u zbirci.

Kriteriji natječaja:
- na natječaju mogu sudjelovati svi građani RH samo s jednom pričom;
- natječaj je anoniman;
- priča ne smije biti već objavljena i može imati najviše 9000 znakova (s prazninama);
- nagrade su novčane: 1. nagrada 1500 kn; 2. nagrada 1000 kn; 3. nagrada 500 kn;
- kratke priče šaljite u 1 tiskanom i 1 primjerku na CD-u, označene šifrom, na adresu:
Gradska knjižnica Samobor Krležina 9, 10430 Samobor

Tekst i fotografija: link.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu