Page arrow

Natječaj za kratku priču 'Tipka'

Large sofya nometwcv2fo unsplash

'Unsplash'

Utorak
13.09.2022.

Knjižnica za mlade, dislocirani odjel Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić" Karlovac, raspisuje treći po redu natječaj za kratku priču za mlade do 30 godina.

Na natječaju mogu sudjelovati autorice i autori iz Republike Hrvatske, a tema kratke priče je slobodna. Svaki se autor može prijaviti samo jednom pričom koja ne smije prethodno biti objavljena. 

Radovi trebaju biti napisani na računalu i spremljeni u formatu .doc ili .docx (Calibri; veličina slova 12 točaka, prored 1,5). Priče trebaju biti duljine do pet kartica (ukupno 9000 znakova s razmacima). Detaljno opisani uvjeti natječaja mogu se preuzeti ovdje.

Priče za natječaj šalju se isključivo u elektroničkom obliku na e-poštu: kzmkarlovac@gmail.com, a predmet je potrebno nasloviti "Tipka". Uz priču je potrebno navesti ime i prezime autora, adresu stanovanja, adresu elektroničke pošte, datum rođenja te broj telefona (podaci neće biti dostupni prosudbenoj komisiji).

Natječaj je otvoren do 16. listopada 2022. u 23:59 sati. Radovi pristigli nakon navedenog roka neće biti razmatrani. U obzir se neće uzimati ni ulomci iz većih proznih cjelina ili već objavljeni radovi, nepotpune prijave ili priče koje ne odgovaraju zadanom broju znakova.

Pristigle priče ocijenit će prosudbena komisija u sastavu: spisateljica Bojana Meandžija, pjesnikinja Marija Skočibušić i novinar Darko Lisac. Oni će odabrati tri najbolje te dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu. Prva nagrada iznosi 700 kn, druga 500 kn i treća 400 kn. Priče će biti objavljene na mrežnima stranicama i profilima Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić" i Knjižnice za mlade na društvenim mrežama.

Objava rezultata na mrežnim stranicama Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić" i na društvenim profilima Knjižnice i Knjižnice za mlade bit će 4. studenog 2022.

Ostale detalje i informacije o natječaju škicnite ovdje

Sretno svima!

Izvor: Facebook.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu