Page arrow

Natječaj za međunarodnu pjesničku nagradu 'Mostovi Struge'

Large alvaro serrano hjwkmkehbco unsplash  1

Foto: Álvaro Serrano, 'Unsplash'

Utorak
07.02.2023.

Dijelimo zanimljivi natječaj za sve mlade pjesnike i pjesnikinje koji imaju spremne rukopise za objavu. 

Festival Struške večeri poezije u suradnji s UNESCO-om raspisao je natječaj za međunarodnu pjesničku nagradu 'Mostovi Struge' za najbolju debitantsku knjigu mladog autora (do 35 godina).

Nagrada 'Mostovi Struge' utemeljena je 2003. godine u sklopu opsežne suradnje s UNESCO-om, a u povodu obilježavanja Svjetskog dana poezije 21. ožujka, s ciljem poticanja, promicanja i afirmacije pjesničkog stvaralaštva kao jednog od najznačajnijih kreativnih izraza. Svake godine SVP i UNESCO zajednički obilježavaju ovaj dan, tijekom kojeg se službeno objavljuju i promoviraju dobitnici nagrada 'Zlatni vijenac' i 'Mostovi Struge'.

Kandidati trebaju poslati tri primjerka knjige koju prijavljuju na natječaj, kao i najmanje sedam pjesama iz iste knjige prevedenih na engleski jezik na poštansku adresu Struških večeri poezije (P.O. box 111, 6330 Struga, Republika Sjeverna Makedonija) ili putem Nacionalnih povjerenstava za UNESCO zemalja članica. Zahtjev se može ispuniti i elektronički.

Također imajte na umu da debitantske knjige mladih pjesnika (do 35 godina) koje su trebale biti objavljene u prethodne dvije godine (2021. i 2022.) ispunjavaju uvjete za sudjelovanje u natječaju.

Natječaj traje do 21. veljače 2023. godine, do kada sve knjige i prijave trebaju stići na poštansku adresu Struških večeri poezije ili u elektroničkom obliku, prema uvjetima organizatora.

Nagrada uključuje statuetu, novčani iznos i izdavanje knjige pjesnika-laureata u prijevodu na makedonski jezik. Pobjednik će biti objavljen na Svjetski dan poezije, odnosno 21. ožujka 2023. godine. Pjesnik-laureat bit će pozvan da sudjeluje u izdanju Struških večeri poezije u Strugi krajem kolovoza 2023. godine, gdje će mu biti uručena nagrada na manifestaciji 'Mostovi'.

Ostale informacije o natječaju pronađite ovdje

Sretno svima!

Izvor: Struga Poetry Evenings

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu