Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Natječaj za najbolji putopis

Large dariusz sankowski 3oiymgdkj6k unsplash

Foto: Dariusz Sankowski, Unsplash

Ponedjeljak
15.01.2024.

Budite kreativni i podijelite iskustva s putovanja!

Pred nama je šesti regionalni natječaj Spasimo putopis koji je raspisao Klub putnika. Kao i prethodnih godina, traže se originalne, inovativne i iskrene priče koje nisu klasične reportaže s putovanja.

Nemojte opisivati znamenitosti; pišite o sebi i drugima, o susretima i kontaktima, o vašim i tuđim svetovima, o razgovorima i dodirima među ljudima. Za inspiraciju, možete pročitati najbolje priče iz 2023202220212020 i 2019, od kojih su neke ušle u putopisnu zbirku Divlji gradovi

Propozicije natječaja:

1) Svaki autor ima pravo poslati jednu priču maksimalne dužine 5000 riječi. Putopisi moraju biti na nekoj varijanti sr-hr-bh-cg jezika;

2) Prednost imaju radovi nastali radi ovog natječaja (naznačite je li putopis ranije objavljivan);

3) Nemojte slati fotografije.

Priče šaljite na adresu klubputnika.kontakt@gmail.com, u poruci naslovljenoj "Konkurs 2024." (latinicom, bez navodnika, bez ičega drugog, u protivnom vaša poruka neće završiti tamo gdje treba). Po slanju priče, ako je sve u redu, dobit ćete automatsku poruku da je primljena.

Rok za slanje radova je 15. veljače 2024.

Rezultati će biti objavljeni na prvi dan proljeća, na sajtu klubputnika.org, kao i u mjesečnom biltenu (ako već niste pretplaćeni na ovaj e-bilten o putničkim i kulturološkim temama, možete se prijaviti ovdje). 

Sve priče koje uđu u uži izbor dobit će komentare od članova žirija, što je izuzetno dragocjena povratna informacija koju je inače teško dobiti. 

Prva nagrada iznosi 200 eura, druga je 100 eura, a treća 50 eura.

Priče koje uđu u užu selekciju biće objavljene na sajtu klubputnika.org, uz prethodnu dozvolu autora. Postoji mogućnost da neke od njih budu uključene u neka od budućih štampanih izdanja Kluba putnika.

Sretno!

Izvor: Klub putnika

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu