Za boravak u klubu Booksa potrebna je Covid potvrda. / Covid Certificate is mandatory in Booksa.
Close
Page arrow

Natječaj za poeziju i kratku prozu

Large rukopis

Foto: Aaron Burden, 'Unsplash'

Četvrtak
13.01.2022.

Dom omladine Pančevo raspisuje 45. natječaj za Zbornik poezije i kratke proze madih sa prostora eks-Ju – Rukopisi 45.

Pravo sudjelovanja imaju svi autori između 15 i 30 godina starosti koji pišu na ex-jugoslavenskim jezicima, kao i jezicima nacionalnih manjina u Republici Srbiji. Natječaj će biti otvoren do 20. veljače 2022. godine.

Na natječaju se može sudjelovati s poezijom i/ili kratkom prozom. Potrebno je poslati do 3 pjesme i/ili do 3 kratke priče: pjesme duljine do 2, a priče do 3 stranice teksta (za priče je 7 000 znakova, veličina fonta 12), potpisane punim imenom i prezimenom, godinom rođenja, adresom stanovanja (državljanstvom u slučaju da autor živi u inozemstvu), brojem telefona i emailom.

Autori osobne podatke trebaju navesti i u tijelu maila i na početku dokumenta s radovima; pjesme, odnosno priče, potrebno je poslati u jednom Word dokumentu; ne šalju se u kompresiranom formatu (ZIP, RAR). Naposljetku, potrebno je poštivati dijakritičke znakove (č, ć, đ, š, dž) i pravopisna pravila. 

Email adresa za slanje radova: zbornikrukopisi@gmail.com (s naznakom "za Rukopise 45"). 

Rukopisi 45 bit će objavljeni početkom svibnja ove godine. Ovisno o važećim epidemiološkim mjerama, održat će se i promocija, odnosno trodnevni festival. Autorima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore koji ne budu bili u mogućnosti doći na promociju, autorski primjerci poslat će se poštom.

Za dodatne informacije posjetite web stranicu Doma omladine Pančevo i Facebook stranicu Rukopisa.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu