Page arrow

Novi natječaj za scenarije kratkog filma

Large 925
Ponedjeljak
02.06.2008.

Sedmu godinu za redom u Europi, treću u Hrvatskoj, Nisi Masa, mreža europskih filmskih udruga mladih, organizira tematski Europski natječaj za scenarije kratkometražog filma za autore od 18 do 28 godina starosti. Ove godine natječaj je organiziran u ukupno 19 europskih zemalja, a u Hrvatskoj ga organizira jedna od podružnica Nisi Mase - Palunko, projekt Hrvatskog filmskog saveza posvećen promicanju scenaristike. Specifičnost je ovog natječaja što su, osim autora, mladi i članovi ocjenjivačkih žirija, koji će tako u Hrvatskoj biti sastavljeni od prošlih pobjednika Palunkovih natječaja.

Ovogodišnja tema natječaja, Bijeg, odabrana je jer autorima pruža široke mogućnosti interpretacije, kako na formalnoj tako i sadržajnoj razini, a od njih se očekuje da te mogućnosti što kreativnije iskoriste, brinući se pri tome da im tema natječaja ipak potpuno ne pobjegne iz vida.

Nagrade za najbolje scenarije na međunarodnom nivou uključuju njihovu realizaciju, u produkciji Nisi Mase, za tri najbolja scenarija, dok će ove godine dvanaest odabranih autora sudjelovati i na scenarističkoj radionici u Francuskoj, čiji je polaznik prošle godine bio i hrvatski pobjednik natječaja Filip Peruzović. Osim toga, Palunko i Hrvatski filmski savez i ove će godine posebno nagraditi autore tri najbolja domaća scenarija knjigama, pretplatom na 'Hrvatski filmski ljetopis' te godišnjim iskaznicama za filmske programe u kinu Tuškanac.

Scenariji koji se prijavljuju moraju biti originalni (ne smije se raditi o adaptacijama ili preradama postojećih djela), mogu biti napisani na bilo kojem od službenih jezika natječaja (dakle, i na hrvatskom), te ne smiju sadržavati više od 20.000 znakova (uključujući interpunkciju i razmake).

Puna pravila natječaja nađite klikom na ovaj link, a na webu Nisi Mase namjenjenom natječaju www.nisimasa-scriptcontest.eu možete pronaći i prijavnicu i smjernice za pisanje scenarija, kao i informacije o prošlogodišnjim natječajima i pobjednicima odnosno do sada produciranim filmovima.

Natječaj tradicionalno završava s ljetom, odnosno 31.7. do kada se scenariji s ispunjenom prijavnicom moraju poslati Palunku, gdje se možete obratiti i sa svim dvojbama, pitanjima i nedoumicama: palunko@hfs.hr

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu