Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Poziv na Kulturpunktovu novinarsku školicu

Large skolica2019 mr%c4%91enovi%c4%871
Utorak
12.09.2023.

Vraćamo se u školske klupe, i to drage volje jer je u pitanju Kulturpunktova novinarska školica!

Radi se o besplatnom, jednosemestralnom edukacijskom programu u sklopu kojeg mladi od 18 do 30 godina imaju priliku usvojiti temeljne vještine novinarskog i spisateljskog zanata te ključna znanja o suvremenim kulturnim i umjetničkim praksama.

Petnaesti ciklus Školice počinje 2. listopada 2023. i traje do 31. siječnja 2024. godine. Program se održava ponedjeljkom i srijedom od 18 sati u Klubu Mama i prostorima nezavisne kulture u centru Zagreba, a detaljan raspored i program polaznice_i će dobiti pri prvom susretu.

Kulturpunktova novinarska školica sastoji se od četiri tematske cjeline: nezavisna kulturna scena (kulturne politike te prakse i modeli razvijani u polju), medijska pismenost (kritičko čitanje medija, transformacije medija i fact-checking), suvremena umjetnost (angažirane, eksperimentalne i kritičke umjetničke i kustoske prakse) te proizvodnja medijskog sadržaja (praktičan novinarski rad i objavljivanje radova).

Četiri cjeline podijeljene su na predavanja, radionice/praktikume i mentorirani rad. Predavači_ce i voditeljice_i radionica istaknuti_e su kulturni_e radnice_i, istraživačice_i, novinarke_i te kustosice i umjetnice_i: Vesna Vuković, Lea Vene, Tihana Bertek, Miona Muštra, Una Bauer, Igor Ružić, Nebojša Slijepčević, Iva Nerina Sibila, Davorka Begović, Jaka Primorac, Luka Ostojić, Barbara Matejčić, Matija Mrakovčić, Katerina Duda i Klara Berdais. Mentorsku podršku polaznicima_ama, za vrijeme i nakon trajanja programa, pružat će uredništvo Kulturpunkta.

Što je potrebno za prijavu?

Prijava za edukacijski program treba sadržavati kratki životopis i kontakt podatke (e-mail, broj mobitela), motivacijsko pismo (do 1800 znakova) te kratki autorski osvrt na temu iz područja kulture (od 1800 do 2700 znakova). Prijave treba slati na adresu elektroničke pošte novinarska.skolica@gmail.com s naslovom “Prijava za Školicu”, najkasnije do 18. rujna 2023. u 24 sata.

Na istu adresu možete poslati sve upite vezane uz prijavu i program.

Kulturpunktova novinarska školica primit će do 15 polaznika, a svi prijavljeni će o rezultatima selekcije biti obaviješteni putem maila najkasnije do 25. rujna 2023.

Ne propustite se prijaviti i sretno!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu