Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Poziv za rezidencijalni program 'Marko Marulić'

Large pexels vlada karpovich 4050302

Vlada Karpovich, Pexels.

Ponedjeljak
30.10.2023.

Pozivaju se autori i prevoditelji, istraživači s područja književnosti, vizualnih, audiovizualnih i izvedbenih umjetnosti na grad podno Marjana!

Pokretanjem rezidencijalnog programa 'Marko Marulić' i razvijanjem promotivnih aktivnosti vezanih za boravak stranih autora i prevoditelja, istraživača s područja književnosti, vizualnih i audiovizualnih umjetnosti, ostalih izvedbenih umjetnosti u Splitu, Udruga Kurs ima za cilj omogućiti upoznavanje literarnih, kulturoloških i socijalnih prilika u Hrvatskoj, a posebno u Splitu, dok se istodobno domaća publika upoznaje s odabranom europskom književnom i umjetničkom scenom.

Imate priliku odsjesti u opremljenom stanu četiri tjedna u jednom od termina boravka, a organizator pokriva i putni trošak i honorar.

Prijava mora sadržavati:

  • životopis (na hrvatskom, engleskom ili njemačkom),
  • punu adresu (kontakt telefon i e-mail adresa),
  • popis objavljenih djela,
  • kratak opis planova rada u Splitu,
  • pismo preporuke izdavača, kritičara ili udruženja pisaca. 

Rok za slanje prijava je 15. prosinca. Prijave se šalju u PDF-formatu na e-mail adresu: maja6v@gmail.com.

Prijave će zaprimiti povjerenstvo, te izvijestiti odabrane kandidate najkasnije do 29. prosinca. Nepotpune prijave i prijave koje ne udovoljavaju propisanim uvjetima, neće se uzeti u razmatranje.

Sretno svima!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu