Page arrow

Radionica pisanja za film

Large plakat 5c8fe4a95c56c 883 1552934057 Foto: Kinoklub Zagreb
Ponedjeljak
18.03.2019.

Kinoklub Zagreb šestu godinu za redom organizira besplatnu radionicu pisanja za film. Cilj dvomjesečne radionice je kroz niz vježbi pisanja razviti prijavljenu ideju u kvalitetan scenarij. 

Za prijavu valja poslati ideju za kratki film te kratki esej u kojem se obrazlaže autorska intencija te tema, motivi i ciljevi filma. Svaki od dva tražena zadatka treba imati između 2000 i 3000 znakova uključujući razmake (tolerira se plus/minus 300 znakova). Na osnovu pristiglih radova vršiti će se selekcija odnosno odabrati 6 do 7 polaznika/ica radionice.

Radionica će se odvijati jednom tjedno kroz deset dvosatnih sesija u travnju i svibnju 2019.

Kroz rad na specifičnim spisateljskim zadacima polaznici će razvijati temu i tehniku koja im najviše odgovara te tako razraditi postavke iz kojih mogu napisati kvalitetan scenarij. Svaka od deset dvosatnih tjednih sesija biti će u potpunosti posvećena radu na tekstovima polaznika koji će se usavršavati u skladu sa sugestijama mentorice i kolega.

Za trajanja radionice polaznici će biti dužni razvijati ideju s kojom su primljeni te pisati radove u skladu sa specifičnim zadacima koji će biti određeni prema individualnim afinitetima. 

Voditeljica radionice je Višnja Vukašinović.

Radionica će se odvijati u prostorijama Kinokluba Zagreb (Trg žrtava fašizma 14) u večernjim satima ponedjeljkom ili srijedom. Uvodna sesija održat će se u petak 5. travnja u 19 h u prostorijama KKZ-a.

Prijave do 31. ožujka 2019. na visnja.pentic@gmail.com

Više informacija na linku.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu