Petak
08.03.2019.

Radionica "Stih po stih"
Extra_large_thumbnail_poezija_vodoravni
A+ A-

Pregršt raznih emocija u vama, a „borbu" s istima olakšava vam pisanje. Pisanje kao terapija, no ne vidite se u proznim formama.

Vjerujemo da je poezija pun pogodak za vas.
Kako i kojim stilskim figurama "pojačati" emocije?
Ima li poezija pravila te koja su?

Na radionici ćete se upoznati s osnovnim pojmovima iz povijesti književnosti i naučiti kako poezija može biti blagotvoran alat kojim ćete dati formu svojim najiskrenijim emocijama. Upoznat ćemo se sa suvremenom hrvatskom poezijom, ali i zaviriti u drevne bilježnice stranih majstora pisma. Pokažite nam kako pišete i saznajte nešto o vlastitom svijetu. Zajedno ga možemo oplemeniti i učiniti ljepšim. Radionica Stih po stih čeka upravo na vas.

Ukratko o voditeljici:
Nataša Nježić Bublić rođena je 30. travnja 1980 u Banjaluci. Opću gimnaziju završila je u Sisku, te diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, smjer komparativna književnost i filozofija. Objavljivala je poeziju i prozu u raznim časopisima i portalima: Riječi, Poezija, Zarez, Hrvatsko slovo, Kolo, Sent, Heraznanje, Kvaka, Metafora, Hrvatski glas Berlin, Kult portal i drugima. Autorica je zbirki poezije Srebrna ljuljačka, (MHS, biblioteka Delta, 2010.), Soba 99,(Naklada Nikola Đuretić, 2015.) i Sunce za malu M., (MHS, biblioteka Delta, 2016.). Za zbirku Soba 99 nagrađena je na Kvirinovim poetskim susretima za najbolju knjigu poezije 2016. godine. Urednica je humoristične zbirke Rideamus Dražena Jergovića. Članica je uredništva časopisa Riječi Matice hrvatske Sisak. Finalistica nagradnog natječaja za književnost na društvenim mrežama Post Scriptum 2018. Urednica je portala za književnost i kulturu Metafora.

Mjesto održavanja: Centar za kulturu Trešnjevka, Zagreb

Vrijeme: utorkom od 18 do 20 h

Početak: 2.travnja 2019.

Fond sati: 26

Cijena: 1000 kuna

Info: 0959981900 ( Romina Bengez); novastranica1@gmail.com

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.