Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Regionalni natječaj 'Trenutak kad je meni počeo mir'

Large lilartsy 333oj7zfsdg unsplash  2

Foto: 'Unsplash'.

Petak
27.01.2023.

Što je mir? Je li on pitanje osobnog ili društvenog konteksta, koji od njih dolazi prije, na koji način i kako su oni međusobno isprepleteni? Razmislite, napišite priču i prijavite se na ovaj natječaj. 

Forum ZFD Srbija raspisao je književni natječaj za neobjavljenu priču 'Trenutak kad je meni počeo mir', kao svojevrsni odraz u ogledalu prošlogodišnje zbirke priča koja se bavila nultom točkom jugoslavenskih ratova. Namjera natječaja je ponuditi književni odgovor na temu kada nam je i kako počeo mir, individualnim ili nekim službenim datumom, da li je on uopće stigao, odnosno je li mir samo odsustvo oružanog sukoba.

Pravo sudjelovanja imaju svi autori i autorice koji pišu na bosanskom, hrvatskom, crnogorskom ili srpskom jeziku.

Uvjeti za prijavu su sljedeći: radovi ne smiju biti prethodno objavljeni (tekst se smatra objavljenim ukoliko se nalazi u knjizi, časopisu i/ili na internetu prije objavljivanja odluke žirija), dužina pojedinačne priče ne može prelaziti 10.000 znakova, uključujući i razmake, a priču treba potpisati šifrom, uz rješenje šifre s osobnim podacima, adresom, brojem telefona i e-mail adresom.

Rok za slanje radova je 1. ožujka 2023. godine. Radove šaljite na email adresu kratka.prica.forumzfd@gmail.com. 

Tročlani stručni žiri odabrat će deset priča za objavljivanje, od kojih će tri prvorangirane biti honorirane iznosom od 180 eura bruto. U knjigu će pored deset priča odabranih na natječaju, biti uvršteno i petnaest priča po pozivu izdavača i urednika.

Ostale informacije provjerite na linku

Sretno s prijavama!

Izvor: DWP-BALKAN.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu