Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Rezidencija za prevodioce i pisce

Large elisa calvet b s3nuoqdmuvc unsplash

Elisa Calvet B., 'Unsplash'

Utorak
26.04.2022.

Društvo hrvatskih književnih prevodilaca raspisuje natječaj za boravak u DHKP-ovoj rezidenciji za prevodioce i pisce u Zagrebu, u razdoblju od 20. travnja do 31. prosinca 2022.

Prvi DHKP-ov rezidencijalni program namijenjen je književnim prevodiocima koji žive izvan Hrvatske i prevode hrvatske autore na strane jezike i stranim piscima čija se djela prevode na hrvatski jezik, koji žele provesti 2-4 tjedna u DHKP-ovoj rezidenciji u Zagrebu.

Tko se može prijaviti?

Za boravak u DHKP-ovoj rezidenciji mogu se prijaviti književni prevodioci i pisci koji su objavili barem jedno književno djelo ili prijevod, koji su spremni napisati tekst/pjesmu/esej za blog DHKP-ove rezidencije tijekom svog boravka u Zagrebu te su otvoreni za sudjelovanje u književnim festivalima, okruglim stolovima i susretima sa studentima, izdavačima i publikom.

Kako izgleda rezidencija?

U vremenu trajanja rezidencije gostima osiguran je smještaj u užem centru Zagreba i dnevna naknada za tekuće troškove u iznosu od 150 kuna (20 eura). Cilj rezidencije je omogućiti gostu rad u mirnom okruženju i sudjelovanje na književnim festivalima, tribinama, susrete s piscima, prevoditeljima i studentima, uz upoznavanje zagrebačke kulturno-umjetničke scene. 

Kako se prijaviti?

Prijava treba sadržavati naziv djela na kojem će autor ili autorica raditi tijekom boravka u Zagrebu, kratku biografiju i bibliografiju te pismo motivacije. 

Rok za prijave nije strogo određen. Prijave za 2022. godinu primaju se do popunjenja kapaciteta, stoga ne dvojite previše! Prijavu šaljite na e-mail adresu ured@dhkp.hr. Ove godine rezidencija će biti otvorena tijekom 6 mjeseci.

Novosti o rezidentima, njihovu projektu i aktivnostima tijekom rezidencije bit će objavljivane na stranici Društva.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu