Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Rezidencijalni boravak u Kući za pisce

Large 12688140 1131829186884281 5338098260115727117 n

Kuća za Pisce, 'Facebook'

Utorak
12.04.2022.

Ova hiža u Istri nije samo inspirativno mjesto za pisanje i stvaranje, ona je dom književniku, prevoditelju, umjetniku… Imate priliku preuzeti ulogu književnika-gosta, odnosno domaćina i u Kući dočekati publiku!

Pozivaju se sve zainteresirani da se prijave za rezidencijalni boravak u Kući za pisce - Hiži od besid u Pazinu za 2023. godinu.

Kuća za pisce namijenjena je osobama koje se općenito bave književnim stvaralaštvom, od samih autora, prozaika, pjesnika i dramskih pisaca, do prevoditelja, teoretičara, povjesničara književnosti, publicista ili književnih znanstvenika. Programom rada predviđena su gostovanja nekih aktualnijih i publici poznatijih imena u Hrvatskoj, kako bi se privukla publika na njihova javna čitanja i razgovore. Cilj je, svakako, ugostiti i manje poznate, ali kvalitetne autore. Kroz stipendijske boravke planira se ugošćivanje stranih autora, ali i poticanje hrvatskih autora na sudjelovanje u sličnim programima i projektima u regiji.

Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac te isti poslati na mail kucazapisce@gmail.com do 30. svibnja 2022. godine.

Programsko vijeće će vrednovati pristigle prijave te donijeti odluku koji će autori/autorice biti pozvani na rezidencijalni boravak u Kući za pisce.

Iako smatramo da na ovakvu prijavu i ne treba poseban nagovor, za one koji se teško odlučuju na ovakav pothvat, lijepimo link na službenu internetsku stranicu na kojoj možete saznati više o rezidenciji, tko je sve u njoj odsjeo, pa i prelistati fotografije književnih večeri i ugodnih druženja. 

 

 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu