Page arrow

Roman@tportal.hr 2017

Large katze Foto: Lindsay Attaway / Flickr
Nedjelja
04.03.2018.
Tportal je raspisao svoj 11. natječaj za najbolji hrvatski roman, a dobitniku ili dobitnici književne nagrade tportala pripast će 50.000 kuna

I ove godine o dobitniku nagrade roman@tportal.hr odlučuje peteročlani stručni žiri koji čine književna kritičarka Katarina Luketić, pisci i urednici Miroslav Mićanović i Jadranka Pintarić, književna prevoditeljica Ursula Burger te kazališni redatelj Ivica Buljan, koji predsjeda žirijem. Žiri će prvo odabrati 11 polufinalnih, potom pet finalnih naslova, a ovogodišnji dobitnik ili dobitnica bit će obznanjen u lipnju.
U konkurenciju za književnu nagradu tportala ulaze hrvatski romani izdani u prošloj kalendarskoj godini, a mogu ih prijaviti izdavači ili autori od 5. ožujka do 19. ožujka 2018. Detalji o uvjetima natječaja i izboru dostupni su u Pravilniku natječaja. Prijava se vrši putem online formulara prijavnice dostupnog na Tportalu na kojem u narednom periodu možemo pratiti sve o tijeku natječaja.
Možda će vas zanimati
Urednički komentar
Homepage 12 tportal 09.07.2017.

Tko je izgubio tportalovu nagradu?

Književni djelatnici sudjeluju u širem natjecanju koje ne utječe samo na samopouzdanje, nego i na uvjete egzistencije.

Piše: Luka Ostojić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu