Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Šesti regionalni natječaj 'Biber'

Large pexels suzy hazelwood 1995842

Foto: Suzy Hazelwood, Pexels.

Petak
08.12.2023.

Evo pred kraj godine još dobih vijesti, i to za sve kratkopričaše i one koji će to tek postati – upravo je otvoren šesti po redu natječaj za kratku priču Biber.

Kao i na prethodnim izdanjima natječaja, pored priča koje tematiziraju pomirenje u kontekstu ostavštine ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, dolaze u obzir i priče koje mogu doprinijeti boljem razumijevanju među ljudima, smanjenju mržnje i razgradnji predrasuda, antiratne priče, priče koje se bave suočavanjem s prošlošću, razgradnjom slika o neprijateljima, suosjećanjem s drugima, hrabre priče koje se usuđuju hodati u "neprijateljskim" cipelama, priče koje pomiču granice i otvaraju nam puteve za gradnju izvjesnije, sigurnije i slobodnije budućnost za sve. 

Kratke priče mogu slati autorice i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku.

Pravila natječaja su sljedeća: 

  • prijavljuje se isključivo elektronskim putem, preko prijavnog formulara. Ovim se osigurava anonimnost, sve dok ne dođe do otključavanje priča, nakon što žiri donese odluku;
  • priče moraju odgovarati temi natječaja;
  • možete poslati najviše dvije priče;
  • ne smiju biti dulje od 9 000 znakova s razmacima;
  • ne smije biti ranije objavljivana, integralno ili u sklopu neke veće cjeline (ni na blogovima ili portalima);
  • moraju zadovoljavati formu kratke priče. Ostale forme (eseji, pjesme, drame, novinski članci itd.) neće biti razmatrane;
  • dokument u kojemu se nalazi priča nazovite po naslovu priče. 

Natječaj je otvoren do 26. svibnja 2024. godine.

Izbor pristiglih priča napravit će žiri u sastavu: Tanja Stupar TrifunovićAlmin Kaplan i Jasna Dimitrijević. Najmanje dvadeset izabranih radova bit će objavljeno u višejezičnoj zbirci.

Sve ostale detalje pronađite na službenoj stranici natječaja

Iskoristite nadolazeće prazničke dane za razmišljanje o pričama ili posegnite u ladicu za nekom od postojećih. 

Sretno!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu