Page arrow

Škola umjetničke fotografije Drugi kadar

Large drugi kadar 2
Četvrtak
14.02.2019.

Radionica u trajanju od četiri mjeseca održavat će se svakog ponedjeljka od 11.3.2019. godine od 19.30 do 22.30 sati u Booksi.

Škola umjetničke fotografije Drugi kadar po peti put upisuje svoje polaznike. Ova jedinstvena škola namijenjena je svima onima koje zanima kako kroz medij fotografije razviti i predstaviti svoj autorski koncept. Radionica je sastavljena od teorijskih predavanja, prezentacije multimedijalnih materijala, čitalačkih grupa, terenske nastave i praktičnog rada na osobnom fotografskom projektu. Predviđeno je i gostovanje umjetnika i vanjskih predavača.

Tijekom trajanja radionice posebna pažnja posvećena je osnovnim fotografskim formama poput portreta i pejzaža, koje se potom transformiraju u završni konceptualni fotografski rad koji javno predstavljaju. Polaznici kroz radionicu razvijaju osobni kritički pristup, te stvaraju osnovu za nastavak samostalnog učenja i daljnjeg umjetničkog razvoja. Usvajanjem novih teorijskih i praktičnih znanja, te razumijevanjem recentnih fotografskih trendova, kroz praktičan i dinamičan rad na osobno fotografskom projektu podupire će se razvoj kreativnog potencijala i senzibiliteta svakog polaznika.

Pored predavanja planirana je i terenska nastava, te posjeti muzejima, kulturnim institucijama i umjetnicima, kao i fotografiranje na terenu. Svaki polaznik će u okviru rada na projektu imati mogućnosti individualnih konzultacija. Za svakog polaznika radionice osigurani su tiskani materijali. Škola je namijenjena svima onima koji imaju osnovno tehničko predznanje o korištenju fotografskog aparata, kao i svima onima koji se pripremaju za ulazak u svijet umjetničke fotografije.

Za prijavu je potrebno poslati kratku biografiju, fotografski portfolio (do 20 fotografija, 1500 px po dužoj stranici) i motivacijsko pismo ne duže od 150 riječi u kojem treba navesti i vaša očekivanja od radionice. Prijave se šalju na adresu drugikadar@gmail.com zaključno s 8.03.2019. Broj polaznika je ograničen.

Cijena radionice za četiri mjeseca iznosi 1.700 kuna i može se platiti u ratama. Sva dodatna pitanja u vezi radionice možete dobiti na telefon 099 8020 533 ili na e-mail adresu drugikadar@gmail.com.

Radionicu organizira Kolektor - Centar za vizualne umjetnosti. Voditelj radionice je mag. art. Davor Konjikušić. Partneri fotografske škole su književni klub Booksa, medijski pokrovitelji Vizkultura i Journal.hr, a za medijsku promociju je zadužen kreativni studio Golden.

Facebook stranica: link

Projekt je podržan sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu