Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Tportalov natječaj za najbolji roman

Large 1398153
Utorak
02.02.2021.

Tportal je raspisao svoj četrnaesti natječaj za najbolji hrvatski roman.

O dobitniku 50 tisuća kuna vrijedne književne nagrade odlučuje peteročlani žiri koji čine prevoditeljica i pjesnikinja Vanda Mikšić, redateljica Anica Tomić, pisac Robert Perišić, psiholog i kolumnist tportala Boris Jokić te kroatistica i predsjednica žirija Andrea Milanko.

Žiri će najprije odabrati 11 polufinalnih, zatim pet finalnih naslova, a ovogodišnja dobitnica ili dobitnik bit će poznati u lipnju.

U konkurenciju za književnu nagradu tportala ulaze hrvatski romani izdani u prošloj kalendarskoj godini (u razdoblju od 1. siječnja 2020. do 31. prosinca 2020.), a mogu ih prijaviti izdavači ili autori od 1. do 20. veljače 2021.

Tportalova književna nagrada dodjeljuje se za roman pisan na hrvatskom jeziku izdan kod nakladnika registriranog u Hrvatskoj te joj je, uz promociju autora i književnog stvaralaštva, cilj promocija izdavaštva.

Lani je najboljim proglašen roman Proslava Damira Karakaša u izdanju OceanMora.

Detalji o uvjetima natječaja i izboru dostupni su u Pravilniku natječaja. Informacije pratite na tportalu, kao i na Facebooku.


Izvor i foto: tportal

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu