Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Nova knjiga Borata Sagdijeva

Large 179
Subota
26.05.2007.

Iz Flying Dolphin Pressa, podružnice Random Housa javljaju nam da 6. studenoga ove godine izlazi nova knjiga slavnog kazahstanskog novinara Borata Sagdijeva koji se izvan matične zemlje proslavio svojim putopisnim prilozima iz Britanije i Amerike.

Prilozi koji su se prvotno prikazivali u sklopu britanske humoristične emisije Da Ali G Show zahvaljujući Boratovoj spontanosti i iznimnim komunikacijskim vještinama postigli su velik uspjeh na zapadnom tržištu, što je rezultiralo snimanjem dokumentarističkog filma ceste Borat: učenje o amerika kultura za boljitak veličanstveno država Kazahstan u kojemu najomiljeniji Kazahstanac na svijetu putuje SAD-om šireći toleranciju među kulturama.

Ponukan na putu stečenim iskustvima Borat krajem godine objavljuje dvodijelni kulturni vodič obogaćen ilustracijama i fotografijama čiji je prvi dio koji nosi ime Borat: Touristic Guidings to Minor Nation of U.S. and A namijenjen turistima u Americi, a drugi - Borat: Touristic Guidings to Glorious Nation of Kazakhstan cilja na, nažalost, još uvijek rijetku populaciju turista u Kazahstanu.

Prošlogodišnji Sagdijevljev pokušaj proboja u američke knjižare neslavno je završio kad su američki izdavači zbog eksplicitnog seksualnog sadržaja s polica povukli fotomonografiju kojom je Borat popratio prikazivanje svojeg filma. U knjizi koja se posve neometano prodaje u Velikoj Britaniji i ostatku nečednog svijeta, gospodin Sagdijev nam predstavlja tipične kazahstanske žene u tipično nepristojnim pozama.

Neuspjeh fotomonografije očito nije pokolebao izdavača nove knjige. Urednica Suzanne Herz najavljeni izlazak knjige komentira riječima: "Postoji samo jedan Borat i iznimna nam je čast što će se i on pridružiti internacionalnom panteonu naših pisaca," a svoju vjeru u Boratovo spisateljsko iskustvo izražava riječima: "Nema sumnje da će napisati sjajnu knjigu." Nadajmo se da je u pravu.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu