Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Studij pisanja i nakladništva

Large pisanje
Četvrtak
03.01.2013.

Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen magistrirali su kreativno pisanje u Los Angelesu i doktorirali teoriju književnosti u Clevelandu. Nakon studija, vratili su se u Hrvatsku i krenuli raditi na projektu koji se polako bliži realizaciji. Radi se o dvogodišnjem Studiju pisanja i nakladništva (SPIN) koji će se izvoditi pri pulskom Sveučilištu Juraj Dobrila. Studij je nastao u suradnji s Marinkom Koščecom koji je sukreator koncepta i programa te budući profesor na studiju.

"Cijela ideja je stvoriti studij koji ne bi proizvodio pisce s diplomom, već bi trebao težiti podizanju opće razine pismenosti. Cilj nam je proizvoditi profesionalce koji bi znali raditi s bilo kojim oblikom teksta, što naravno uključuje i različite žanrove književnosti – kratke priče, romane, pjesme... – ali isto tako i stvari kao što su pisanje govora političarima, pisanje ekonomskih izvještaja, a tu bi se osposobljavali i ljudi koji bi mogli raditi u medijima, u organima državne uprave... Naravno i nakladništvo je u svemu tome važan segment, zapravo podjednako važan kao i samo pisanje", objašnjava Grgorinić.

Prije početka studija, potrebno je zatvoriti financijsku konstrukciju (uz pomoć države, ali i drugih investitora) i dobiti akreditaciju MZOS-a.

Grgorinić i Rađen nadaju se da bi studij mogao početi već sljedeće akademske godine, a u budućnosti planiraju i povezivanje s regionalnim i drugim međunarodnim studijima.

izvor: Novi list
foto: tonyhall

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu