Page arrow
Bek 728x90px 1Bek logo boja negativ 2 300x250

Besplatna poezija

Large 640px urval av de bocker som har vunnit nordiska radets litteraturpris under de 50 ar som priset funnits
Srijeda
01.07.2015.
Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige tri nova pjesnička reizdanja: Trickster Branka Maleša, dobitnika Goranova vijenca, Predmeti istaknutog mladog pjesnika Marka Pogačara, Golmanu, lovcu i šumaru Tvrtka Vukovića, čije su pjesme uvrštene u gotovo sve antologije i preglede novijeg hrvatskog pjesništva.
Trenutno je na redizajniranim mrežnim stranicama projekta (elektronickeknjige.com) od 173 objavljena dostupno 146 naslova. Novina je da su posebno izdvojeni novi naslovi, a čitateljima je omogućeno izlistavanje najčitanijih naslova po vrstama i žanrovima. Također, ažurirano je više od stotinu bio-bibliografskih autorskih bilješki koje su djelomično popraćene i portretima autora te su knjigama dodane kratke informativne bilješke, osvrti ili recenzije.
DPKM će tijekom rujna objaviti i 'ženski prozni blok': dvije Marineline zbirke priča, Lift bez kabine i Pušite li?, te zbirku priča Olje Savičević Ivančević Nasmijati psa za čiji je rukopis autorica 2005. godine dobila nagradu Prozak. U listopadu će biti objavljen i 'muški prozni blok': romani Ljeto u gradu Zorana Lazića, Posljednji dani panka Gordana Nuhanovića i Ljubav je sve Krešimira Pintarića.

Knjige su objavljene uz financijsku potporu Grada Zagreba, a Društvo za promicanje književnosti na novim medijima korisnik je institucionalne potpore zaklade Kultura nova.

info: DPKM
foto: Johannes Jansson

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu