Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Besplatni Thoreau i Brkljačić

Large hodanje Foto: Daniel Hoherd / Flickr
Srijeda
02.11.2016.
Društvo za promicanje književnosti na novim medijima [DPKM] objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige dva nova djela.

Esej Hodanje Henryja Davida Thoreaua, u prijevodu Svena Popovića, je transcendentalistički esej o važnosti prirode za čovječanstvo. Za Thoreaua hodanje predstavlja samorefleksivni duhovni čin koji je moguć isključivo kad smo daleko od društva, a koji nam omogućuje da se bolje upoznamo i pronađemo druge aspekte sebe koje je društvo uklonilo. Hodanje je postavilo temelje za njegovo najpoznatije djelo Walden
Neženje i demografska propast je nova zbirka kratkih proza nagrađivanog pjesnika i prozaika Marija Brkljačića. Brkljačićevi sredovječni likovi socijalno su zapeli u dobi nakon završetka srednje škole – nije im se dogodilo uklapanje u takozvani normalni život. Čitaju knjige, slušaju glazbu, ali sve to iz drugih je vremena i znak je pokidanosti njihovih veza s recentnim kontekstom.
Mario Brkljačić rođen je 1966. godine u Zagrebu, gdje živi i radi. Objavio je tri zbirke pjesama, roman te zbirku priča: Nikad nije plesao pogo (poezija, 2004), Gledaj me u oči (poezija, 2004), Muha u juhi (poezija, 2005), Ne mogu ga gledati takvog (poezija, 2006), Zujke (roman, 2008) i Neženje i demografska propast (priče, 2016).
Thoreauov esej i Brkljačićeva nova zbirka dostupni su u četiri najraširenija formata za e-knjige (HTML, ePub, PDF i MOBI), omogućujući online čitanje i/ili preuzimanje na vlastite uređaje.
Knjige su objavljene uz financijsku potporu Grada Zagreba. 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu