Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Bookstanova radionica kritike

Large za fotku

Facebook, 'Buybook Doo'

Četvrtak
05.05.2022.

Nestrpljivo smo pratili stranice Buybooka ovih dana i napokon dočekali vijest o radionici književne kritike koju dijelimo!

Izdavačka kuća Buybook će za Sedmi internacionalni festival književnosti Bookstan, koji se ove godine održava od 6. do 9. srpnja, dodijeliti 20 stipendija za sudjelovanje na radionici kritike.

Stipendija je namijenjena studenticama i studentima te književno-umjetničkim kritičarkama i kritičarima koji aktivno govore engleski jezik, pišu na bosanskom, hrvatskom, srpskom ili crnogorskom te imaju od 21 do 30 godina. Oni koji su sudjelovali na radionici prethodnih godina imaju pravo ponovne prijave. 

Tema ovogodišnje radionice je Književna kritika – između teksta i (kon)teksta koja će se održati od 3. do 9. srpnja 2022. godine pod mentorstvom književne kritičarke Jagne Pogačnik

Za dvadesetoro odabranih zadaci će biti sljedeći -  prva faza je pisanje teksta na zadanu temu, druga je praćenje događaja Festivala, a treća je pohađanje predavanja i radionice. Nastali tekstovi bit će objavljivani online.

Prijavnicu je potrebno poslati na e-mail adresu radionica@buybook.ba do 26. svibnja 2022. godine. Uz popunjenu prijavnicu, u mail priložite i svoju biografiju i dva autorska rada iz područja književne kritike, esejistike, znanstvene publicistike, a u obzir dolaze i stručni i naučni radovi te književne i/ili novinarske kolumne.

Za ostale informacije pohitajte na link, a mi vam držimo fige da početak srpnja provedete u književno-kritičarskoj atmosferi u Sarajevu!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu