Page arrow

Dodijeljene nagrade Prozak i Na vrh jezika

Large novooo
Utorak
04.04.2023.

Saznali smo dobitnike osamnaestog natječaja za nagrade Prozak i Na vrh jezika za 2022. godinu. 

Najbolji prozni rukopis napisala je Ivana Butigan, a najbolji pjesnički Nikola Šerventić. Tako je odlučio žiri u sastavu: Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar i Kruno Lokotar

Ivana Butigan (Zagreb, 1987.) diplomirala je komparativnu književnost i portugalski jezik i književnost na Filozofskom Fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 2021. počela je pisati kratke priče, koje su joj najdraža forma. 2022. ušla je u uži izbor natječaja Sedmica & Kritična masa.

Nikola Šerventić (Zagreb, 1988.) završio je diplomski studiji fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Pjesme su mu objavljene na regionalnim književnim portalima, u časopisu Tema, te u grupnoj zbirci Na početku novog kruga. Sudjelovao je na književnom susretu Zagrijavanje do 27. Izbor pjesama predstavljen mu je u emisiji Poezija naglas na Trećem programu Hrvatskog radija, a pjesma ti uvrštena je u zbornik za nagradu 'Milo Bošković'. Bio je u užem izboru za nagradu Na vrh jezika 2022., i u izboru deset najboljih rukopisa za nagradu Mak Dizdar 2022. Živi i radi u Zagrebu.

Ivanine priče i Nikoline pjesme možete naći na linku, a ostali su pozvani da i dalje šalju svoje rukopise jer su natječaji trajno otvoreni.

Čestitamo i veselimo se novim knjigama!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu