Page arrow
Bek 728x90px 1Bek logo boja negativ 2 300x250

Ferićeva radionica pisanja kratke priče - produžene prijave!

Large large img 20210613 203003
Četvrtak
23.09.2021.

Evo vijesti koju čekaju svi koji pišu ili pokušavaju pisati nešto prozno, a čekaju priliku da izbruse svoj talent i obznane ga svijetu - produžne su prijave za Booksinu radionicu pisanja kratke priče! Ako vam bi vam dobro došao kontinuirani rad na vašim tekstovima, rado biste čuli drugo mišljenje, konstruktivni komentar ili kritiku, a voljeli biste se i podružiti s kreativcima sličnih interesa i literarnih nastojanja, odmah vam kažemo da je ova radionica skrojena baš za vas. 

Radionica pod vodstvom odličnog pisca i još boljeg mentora Zorana Ferića trajat će dva i pol mjeseca, od početka listopada do sredine prosinca. To da je Ferić najbolja osoba od koje možete učiti ne treba posebno naglašavati, no mi ipak hoćemo - osim što je dosad objavio desetak nagrađivanih knjiga (od kojih je autofikcija Putujuće kazalište najrecentnija), školski je profesor te dugogodišnji voditelj radionica kreativnog pisanja. Dakle, čovjek koji bez sumnje zna što i kako sa spisateljicama i piscima u nastajanju.

Grupa se sastaje jednom tjedno, u večernjim satima, i tada Ferić s vama dijeli edukativne priče, savjete i trikove iz spisateljskog (i pokojeg drugog) života i upozorava vas na poneke početničke greške. Na ovim se sastancima čitaju zadaće, međusobno se komentiraju, daje se podrška, smije se, jada, tješi.

Cijeli će proces kulminirati javnim događanjem na koji ćete pozvati svoje obitelji i prijatelje i pročitati svoje priče, a one će potom biti objavljene i na našem portalu. A usput ćete i podijeliti super dojmove s radionice, kojih uvijek bude pregršt.

Budući da je broj mjesta ograničen, potrebno je poslati prijavu na adresu booksa@booksa.hr. Ona treba sadržavati vašu kratku biografiju i vlastiti prozni tekst ne duži od pet kartica. Prijave možete slati najkasnije do nedjelje, 26. rujna s naznakom "Za radionicu kreativnog pisanja".

Pohađanje radionice je uz kotizaciju, koja je za studente, nezaposlene i umirovljenike reducirana. Za sve dodatne informacije, ili ako imate pitanja, javite nam se na istu e-mail adresu.

A sad hitro za tipkovnicu!

Možda će vas zanimati
Ferićeva radionica kratke priče
Homepage giorgio parravicini 12ihvefracq unsplash 05.02.2021.

Tabuk

Donosimo kratku priču nastalu na Ferićevoj radionici: "Na dan pranja rublja najviše sam voljela pomesti šator odmah nakon što smo se vratile s rijeke. Nerijetko bih se drugi dan probudila u samu zoru i iz kreveta osluškivala kako se bude i spremaju članovi porodice." Autorica: Ramona Boban-Vlahović.

Ferićeva radionica kratke priče
Homepage ramiz dedakovic jjnwvrtbqvu unsplash 15.01.2021.

Uredna

Donosimo kratku priču nastalu na Ferićevoj radionici: "Jutra su joj jako teško padala. Jednostavno nije jutarnja osoba. Izgleda najumornije kada se u stvari naspavala. Nema lice za jutra." Autorica: Elena Japundžić.

Ferićeva radionica kratke priče
Homepage pexels erkan utu 239853 11.01.2021.

Pa samo razgovaramo sine

Donosimo kratku priču nastalu na Ferićevoj radionici: "Ako pokažem ikakvu emociju iskoristit će ju protiv mene, to već dobro znam." Autor: Matej Stić.

Ferićeva radionica kratke priče
Homepage jonathan cooper kikejhyd2vu unsplash 30.12.2020.

Sanjam te noćas

Donosimo kratku priču nastalu na Ferićevoj radionici: "Kvragu, reci da te boli. Reci da ne možeš izdržati. Reci da je život u kurcu kad baš pred tebe stavlja takve izazove." Autorica: Ana Ledenko Gregur.

Ferićeva radionica kratke priče
Homepage kevin laminto drsewnja2 q unsplash 28.12.2020.

Moment sile na točku

Donosimo kratku priču nastalu na Ferićevoj radionici: "Imala sam službeni studentski mail s njenog fakulteta, njeno ime i prezime. Imala sam još jedan njen mail, koji se zvao moment_sile_na_točku." Autorica: Daria Blažević.

Ferićeva radionica kratke priče
Homepage pelle martin ay7qwtw2 xe unsplash 23.12.2020.

Kvar na lokomotivi

Donosimo kratku priču nastalu na Ferićevoj radionici: "Kvar na lokomotivi sinoć ga je natjerao da se smjesti u ovu rupu, kao da je nekakav student." Autor: Adrian Satja Kurdija.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu