Page arrow

Galerije i muzeji na Interliberu

Large img 5372

Foto: Denis Bučar.

Ponedjeljak
08.11.2021.

Interliber, koji se ove jeseni održava od 9. do 14. studenog, tradicionalno ugošćava i Izložbu izdavačke djelatnosti hrvatskih muzeja i galerija. Nju organizira Muzejski dokumentacijski centar, a ove 2021. godine sprema se njeno obljetničko 40. izdanje.

Izložba predstavlja aktualnu produkciju muzejskog izdavaštva u Hrvatskoj te široj publici nastoji približiti teme kojima su se hrvatski muzeji i galerije recentno bavili, a ovaj put obilježava i 40 godina aktivnog promoviranja muzejske izdavačke djelatnosti. 

Što se na izložbi sprema moći ćete provjeriti od 9. do 14. studenoga u paviljonu broj 6, na izložbenome prostoru 9a. Ondje će se moći pogledati sadržaj prošlogodišnje 39. Izložbe koja je održana samo u virtualnom obliku, ali i najnovije muzejske publikacije objavljene u prvoj polovini 2021. godine.

Najnoviji izdavački korpus obuhvaća 418 novih naslova tiskanih i mrežnih publikacija te 123 muzejska plakata. Tematika koju pokrivaju je raznolika - muzeji su svojim izložbama i popratnim publikacijama obilježili, primjerice, početak Domovinskog rata te osamdesetu obljetnicu početka Drugoga svjetskog rata; bavili su se djecom, djetinjstvom, igrama i igračkama, ali i društveno-političkim okolnostima u kojima nije bilo dječjega smijeha i bezbrižnoga odrastanja; prisjetili su se tvornica koje su nekada hranile i gradile gradove, a sada su dio industrijske baštine; istraživali su i otkrivali nove znanstvene spoznaje u arheološkim predmetima; podsjećali na zaboravljene običaje, napjeve, uporabne predmete...

Pored izložbe, održat će se i popratni program, u kojem se izdvaja  radionica Kako postati vidljiv(ij)i – promidžba i marketing muzejskih publikacija na kojoj će desetak renomiranih stručnjaka podijeliti svoja znanja i iskustva, savjete i preporuke – kako muzejske publikacije približiti njihovim korisnicima.

Detaljnije informacije potražite na stranicama MDC-a, i vidimo se na Interliberu!


Izvor: MDC

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu