Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Godina bez lošeg seksa

Large ca%c3%afn par henri vidal Henri Vidal, 'Kajin', Vrt Tuileries, Pariz.
Srijeda
09.12.2020.

Godina 2020. toliko je loša da su je organizatori nagrade Bad Sex Award odlučili preskočiti. Tako nagrada za ''banalan, loše napisan, površan i suvišan opis seksa u suvremenom romanu'' u 2020. neće biti dodijeljena. 

Žiri nagrade poručio je da nas je ova godina obasula tolikim lošim stvarima da ne bi bilo u redu gurnuti nam pod nos i loš seks. Moguć razlog je i manji broj objavljenih knjiga zbog pandemije, pa je i takvih nelagodnih odlomaka bilo znatno manje. 

Autori koji su se u ovogodišnjim književnim djelima upustili u opise intimnije prirode mogu, stoga, odahnuti. No, upozorava žiri, ova se odluka nipošto ne treba shvatiti kao dozvola za loše opisivanje seksa.   

Nominirani za nagradu često su inače poznati i priznati pisci, primjerice, Stephen King, Tom WolfeHaruki Murakami, Ian McEwan, ili Richard Flanagan. I najboljima se zalomi. 

S druge pak strane, s obzirom na razvoj raznih interesa i praksi u izolaciji, iduće godine očekuje se mnogo kandidata za nagradu. 

Izvor: The Guardian

 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu