Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Guillermo del Torro izrađuje Pinokija!

Large guillermo del toro 2014 comic con

Foto: Gage Skidmore, 'Wikipedia Commons'.

Utorak
11.01.2022.

Doznali smo uzbudljive vijesti iz redateljske radionice sjajnog Guillerma del Torra! Na naše ekrane stiže adaptacija Pinokija, jedne od najpoznatijih priča za djecu svih vremena, i to kao del Torrov prvi animirani film.  

Za njega je ovo vrlo osoban projekt, kako je naglasio, a radi se o priči kakvu dosad nismo susreli, čiju paralelu povlači s pričom o Frankensteinu. Obilježava je povratak originalu talijanskog pisca i novinara Carla Collodija koji je svjetsku slavu stekao svojim knjigama za djecu. Prvi nastavak Pinokijevih pustolovina objavljen je 1881. godine u prvom broju talijanskog časopisa za djecu Giornale per i bambini, a 1883. godine konačno se pojavljuje kao knjiga. Priča o drvenom lutku koji želi postati dječakom u ovom slučaju okupila je i zavidnu glumačku ekipu, tako da će likovima u filmu glasove posuditi Cate Blanchett, Tilda SwintonFinn WolfhardChristoph WaltzJohn Turturro i drugi.

Prisjetimo se, osim Disneyjevog crtanog filma iz 1940. godine (zanimljivo, radi se o tek drugom filmu iz tvornice Disneyja, odmah nakon Snjegulice i sedam patuljaka), trenutno je u pripremi i adaptacija Roberta Zemeckisa s Tom Hanksom u ulozi postolara Geppetta.

Del Torro je majstor fantazije, neobičnih i uvrnutih priča, redatelj filmova Panov labirint (2006.) i Oblik vode (2017.) za koji je zaslužio čak 4 Oscara, među kojima je i nagrada za najboljeg redatelja i najbolji film godine. Ne sumnjamo kako nas očekuje odlična dark verzija poznate priče, a redatelj najavljuje kako ćemo je moći gledati na Netflixu krajem godine. 

Jedva čekamo!

Izvor: Collider.com.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu