Page arrow

Kaj i ča - poetski međuprostori

Large mikhail pavstyuk eky2otrpxdw unsplash

Mikhail Pavstyuk, 'Unsplash'. 

Petak
16.09.2022.

Svi oni koji prate poeziju na dijalektu, ali i drugi znatiželjnici, pozvani su pridružiti se ovoj zanimljivoj tribini.

U sklopu ciklusa tribina Tumači poezije Hrvatskog PEN centra, organizirana je tribina posvećena hrvatskoj dijalektalnoj poeziji. Tribina pod nazivom KAJ i ČA - poetski međuprostori održat će se u utorak, 20. rujna 2022. u 19 sati u Knjižnici Marije Jurić Zagorke.

Na tribini će sudjelovati književnica i novinarka Božica Brkan, književnica, pjesnikinja, književna povjesničarka i kritičarka Evelina Rudan, književni povjesničar i kritičar Mario Kolar, pjesnikinja Nada Galant i moderatorica Diana Burazer.

Podsjetimo, Evelina Rudan je prošle godine za svoju zbirku pjesama Smiljko i ja si mahnemo koja je pisana na istarskoj čakavštini dobila Nagradu Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku knjigu, Nagradu Fran Galović za najbolje književno djelo na temu zavičaja i/ili identiteta 2020. godine, kao i Nagradu HAZU, također 2020. godine. Neke od pjesama iz zbirke možete pročitati ovdje, a kako biste se pripremili za ovu tribinu, poslušajte razgovor s autoricom u Booksi ovdje.

Poslušajte razgovor i upoznajte jedan drugi mikrokozmos. Ovo je izvrsna prilika za saznati nešto novo o poeziji naših krajeva!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu