Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Knjige u krošnjama

Large novo

Foto: Knjige u krošnjama.

Ponedjeljak
22.05.2023.

Stiglo nam je vrijeme u godini kada, s knjigama u rukama, tražimo hlad krošnji!

Zagrebački park Ribnjak od 24. do 28. svibnja drugu godinu zaredom postaje domaćin festivala književnosti i zvučnog eksperimenta za djecu i mlade Knjige u krošnjama u organizaciji izdavačke kuće Ibis grafika, Centra mladih Ribnjak i audio biblioteke Book & zvook.

Tijekom pet festivalskih dana održat će se radionice za vrtićku, osnovno i srednjoškolsku djecu, susreti s domaćim i inozemnim autorima i ilustratorima, pričaonice, predstavljanja novih književnih izdanja, mali sajam knjiga, kazališne predstave temeljene na književnim predlošcima, koncerti orkestara i zborova zagrebačkih glazbenih škola. Uz sve to, dodat ćemo i specifičnost po kojoj je ovaj festival i poznat – slušaonicu audio knjiga u krošnjama koja je ove godine obogaćena novim programom za naaajmlađe čitatelje i čitateljice.

Brojni suradnici festivala pobrinuli su se da program bude raznovrstan i primjeren za sve uzraste. Djeca će imati priliku upoznati domaće autore i ilustratore, ali i goste iz Italije i Slovenije koji su uz predstavljanja slikovnica i knjiga pripremili i radionice, slušaonice i interaktivne predstave. Zabavu za najmlađe osigurat će Zalogaj palačinke, zalogaj slikovnice s Jelenom Pervan – popularni program koji nakon niza događanja na zagrebačkim Ravnicama ponovno dolazi na Ribnjak, a kako mu i samo ime govori, glavne sastavnice programa su djeci omiljene slikovnice i palačinke!

U popodnevnom i večernjem terminu očekuju vas radionice za srednjoškolce i predstave za djecu. Događanja će se odvijati u parku i u prostorijama Centra mladih Ribnjak, a u slučaju kiše sav program održat će se u unutrašnjem prostoru Centra. U sklopu Festivala, bit će organizirana i prigodna prodaja knjiga. 

Provjerite u programu kada se sa svojim najmlađima možete priključiti zvučnim šetnjama, slušanju audio knjiga, predstavljanju novih izdanja i radionicama.  

Preporučit ćemo i da za sve aktualnosti i obavijesti o događanjima pratite i Facebook stranicu

Družimo se u Ribnjaku! 

Izvor: Centar mladih Ribnjak

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu