Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Književna tura #2

Large za fotku
Petak
01.03.2024.

Pomno pratimo aktualnosti u književnom svijetu i našem književnom radaru ništa ne može promaknuti. Podsjećamo da i u Booksi imamo mnogo događanja, sve ih pronađite na ovom linku, a mi smo osigurali još jednu književnu turu i provjerili što nas sve očekuje u idućem tjednu. 

Danas je počeo V.B.Z.-ov Sajam dobre knjige na Zagrebačkom velesajmu koji traje do srijede, 13. ožujka. Imate priliku obogatiti svoju biblioteku novim hitovima, a oni izoštrena književnog njuha moći će pronaći i starije evergreen naslove. Ponuda knjiga je široka (više od 3000 naslova!), cijene su povoljne i vjerujemo da će svatko naći nešto za svoj ukus. Ukoliko ste bez ideja za poklone, za razveseliti drage vam ljude knjiga je uvijek idealna!

U utorak, 5. ožujka nakratko se selimo u Osijek, spremni za uživanje u razgovoru o poeziji

Branko Čegec i Miroslav Mićanović predstavit će knjigu pjesama 52 dana s početkom u 19 sati u osječkoj Caffe galeriji Grejp. Uz navedene autore, razgovoru će se pridružiti i Goran Rem. Knjiga je nastala na osnovi neopreznog pristanka: onaj koji putuje u Australiju, neka se javi pjesmom i dobit će zasluženi odgovor, točnije 52 dana je trajalo pjesničko i prijateljsko dopisivanje Branka Čegeca i Miroslava Mićanovića. Provjerite o čemu se radi!

Zadržat ćemo se u Osijeku kako bismo idući dan, 6. ožujka, posjetili još jednu promociju knjige

Promocija knjige Neposlušne autorica Kristine Peternai Andrić i Ivane Žužul zakazana je za 17 sati na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Naslov knjige Neposlušne ne opisuje samo književne junakinje koje se na različite načine, bilo pregovaranjem, subverzijom ili otvorenom pobunom, bore protiv čvrstih okvira rodnih regulacija, nego i autorice, i sve znanstvenice koje političkim i etičkim čitanjima književnih tekstova donose interpretativne pomake u čvrstim paradigmama uvriježenog akademskog znanja. Više o knjizi imat ćete priliku saznati od autorica, a u razgovoru će sudjelovati i Anita Dremel i Ana Rajković Pejić

Udaljenost na dionici Osijek-Zagreb neće nas obeshrabriti, stoga u srijedu također stižemo na šetnju izložbom i razgovor s autorom

Plan je sljedeći: kustosice izložbe Šum 84/94/24 Natalija Vujošević i Ivana Kancir u razgovoru su s nogu s Lukom Bekavcem o izložbi, osamdesetim godinama u Osijeku, Zagrebu i Titogradu, a pokušat će saznati što ga je nagnalo da osluškuje frekvencije nekog drugog prostorvremena. 

Uvijek valjana preporuka – odmorite i tijekom idućeg tjedna uz neko kvalitetno štivo!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu