Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Knjižnica 'Fran Galović' najbolja u svijetu

Large novo

Foto: Facebook; Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' Koprivnica.  

Petak
25.03.2022.

Lijepe vijesti brzo se šire Internetima! Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' u Koprivnici proglašena je knjižnicom godine prema izboru Londonskog sajma knjiga, i to za iznimnu originalnost, kreativnost i inovativnost u svom području rada, stoji na stranici knjižnice

London Book Fair jedan je od najvećih i najpoznatijih sajmova knjiga i nakladništva u svijetu koji u suradnji s Publishers Associationom već devet godina zaredom dodjeljuje priznanja u sedam kategorija, kako bi istaknuli i promovirali važna postignuća organizacija i pojedinaca koji se bave nakladništvom i knjigom.

Ovo međunarodno priznanje izniman je uspjeh koji dokazuje da koprivnička knjižnica svojim aktivnostima pokreće društvo i knjižničarsku zajednicu te doprinosi društvenom i kulturnom životu zajednice u kojoj djeluje. Knjižnica sustavno razvija vrijedne i kvalitetne programe za različite skupine korisnika koji se svojom originalnošću, kreativnošću i inovativnošću ističu među programima velikih knjižnica u svijetu.

Zahvaljujući programima koje provodi, knjižnica je zaslužila ovu nagradu. Program 'BookTalk za odgojitelje' nastao je kao program podrške odgojiteljima u vrijeme pandemije, kad su se obrazovne institucije suočavale s brojnim izazovima. Program je uglavnom bio usmjeren na odgojitelje koji rade u 13 dječjih vrtića u Koprivničko-križevačkoj županiji, ali je, zahvaljujući Zoomu, privukao i odgojitelje iz drugih dijelova Hrvatske. Projekt 'Mitska bića – digitalna priča' pokrenut je 2018. godine, a rezultirao je razvojem interaktivne aplikacije za djecu koja je dostupna za korištenje putem računala, tableta i mobitela u 2021. godini.

Ostale dobitnike ovog vrijednog priznanja možete provjeriti na linku

Čestitamo koprivničkom timu i želimo puno uspjeha u daljnjem radu!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu