Page arrow

Krešimir Biuk u Booksi

Large extra large extra large extra large extra large slika rasknjizje
Subota
25.03.2017.

Noviteti: 

Proza: 

1. Dnevnik jednog nomada, Bekim Sejranović (V.B.Z)
Devnik jednog nomada istovremeno je putopis, dnevnik čitanja i zbirka zapisa o svakodnevnoj borbi sa životom, koliko traumatičnoj toliko i lijepoj. Od godine 2011. do 2016., od Ljubljane, preko Osla do Zagreba i Brčkog čitamo dnevničke zapise o jednoj ljubavnoj priči i njenoj propasti.

2. Črna mati zemla, Kristian Novak (Oeanmore)
'Kak god da se zeme, ovu knigu nebude zela črna mati zemla. Vrnula nam je veru da se vsi moremo razmeti, od severa do juga. Vrgnuti v stran se kaj ni vredno spomena dumati kak nam je svima v nevoli jednak: če smo z sela, budu nas v kalup deli ili z nas vraga sterali; če smo z grada, budemo se vtoplili bezimeni ili došli na svoju cenu.'

3. Priče iz davnine, Ivana Brlić-Mažuranić (V.B.Z)
Prvo je Šegrtom Hlapićem osvojila domovinu, a onda Pričama iz davnine i svijet. U tome su joj pomagali i slikari, jer je Ivani bilo silno važno da joj likovi dobiju prepoznatljiv izgled. Nema iole važnije slikarice ili slikara koji se nije okušao u ilustracijama ovih dviju slavnih knjiga. No, sve do danas nije se znalo da je među prvima bio i šesnaestogodišnji Krsto Hegedušić. 

4. Minus sapiens, Zoran Roško (Oceanmore)
Što se događa kada si istovremeno i mrtav i živ, ili si jednostavno otputovao u 16. stoljeće da bi pratio Michela de Montaignea na njegovu putovanju Europom? Što točno napraviti kada se probudiš među ljudima životinjskih lica, ili upoznaš Kinskog, čiji djed ne zna kako umrijeti, a prati te opojan dah predivnih sablasti? 

Publicistika:

1. Imaginarna majka: rod i nacionalizam u kulturi 20. stoljeća, Ksenija Vidmar Horvat
Imaginarna majka je kolektivna biografska studija majke u zapadnoj kulturi 20. stoljeća. Biografija je usredotočena na mitološko društveno utemeljenje žene u ulozi majke s jedne, i etnografsko svjedočenje žena o majčinstvu s druge strane. 

Događanja:

Ovaj tjedan program u Booksi počinjemo u utorak 28.3. u 19sati sa Strip-teaseom Matka Vladanovića, na kojoj gostuje hrvatski stripaš Krešimir Biuk. U četvrtak 30. ožujka najprije u 18 sati navratite na Booksa Book Club na kojoj čitamo Iznenada netko pokuca Etgara Kereta, dok u 20:30 svratite na Škrabicu na kojoj gostuju Ivan Škrabe i Zvonimir Varga

Sudjelovanje u svim Booksinim programima je besplatno i slobodno bez prethodne najave. Informacije o Booksinim i ostalim književnim događanjima u gradu i šire možete pronaći ovdje.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu