Page arrow

Kul u gradu: Dora Šustić

Large dizajn bez naslova   2023 02 22t122720.969

Foto: Facebook, 'Knjižara Ljevak'.

Srijeda
22.02.2023.

S izlaskom sunca, sve je više književnih druženja. Tako se u grad vraća i književna tribina Kul u gradu

Prva gošća ovogodišnjeg izdanja tribine je spisateljica, redateljica i scenaristica Dora Šustić, dobitnica književne nagrade "Drago Gervais" za svoj roman prvijenac Psi. Razgovoru se pridružite u utorak, 28. veljače 2023. godine u 19 sati u Knjižari Ljevak (Trg bana Jelačića 17), a sve važne književne teme s autoricom će pretresti pjesnikinja Sanja Baković.

Tako ćemo saznati više o nagrađenom romanu, strategijama pisanja, autofikciji, odnosu osobne životne priče i književnog teksta, a sigurni smo da će se potkrasti još koja tema.

U romanu je pripovjedačica djevojka milenijalka koja iz sigurnosti svojeg obiteljskog doma odlazi u Prag studirati režiju. Tamo susreće fotografa Leona koji još nije prebolio smrt supruge, te započinje s njime romantičnu vezu.

Dora Šustić rođena je u Rijeci 1992. godine, diplomirala je političke znanosti u Ljubljani i magistrirala scenaristiku na FAMU u Pragu. Radi kao scenaristica i suradnica na raznim filmskim i televizijskim projektima te predaje Osnove filmskog jezika na Praškom filmskom institutu. Autoricu književna kritika opisuje kao iznimno talentiranu spisateljicu, te kao snažan i uzbudljiv generacijski glas.

Ulaz je slobodan.

Isprike za izostanak nema, stoga se vidimo u utorak!

Izvor: Knjižara Ljevak.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu