Page arrow

Lit link festival 2022.

Large untitled design  80
Utorak
05.07.2022.

Lit link festival (ili Književna karika) je međunarodni književni festival čiji su ovogodišnji gosti, uz domaće autore, pisci i urednici iz Francuske, Belgije, Kanade i Švicarske, koje spaja francuski jezik. Autori_ce će na svakom od bilingvalnih programa, u Zagrebu, Labinu i Rijeci, čitati fragmente svojih djela, koji će za tu prigodu biti prevedeni i tekstovi prijevoda projicirani na hrvatskom i francuskom jeziku. U čitanja će uvesti diskusije s autori_cama o njihovim književnim praksama i iskustvima rada na različitim književnim poljima.

Program će pružiti dinamičan doživljaj svima zainteresiranima za suvremenu književnost i izdavaštvo, osobito onima s inklinacijom prema frankofonoj književnosti. Program festivala će dodatno obogatiti i autori iz Austrije i Slovenije.

Lit link festival je od 2013. ugostio brojne svjetske i domaće autore, i događa se u obliku turneje u više gradova. Festival između ostalog služi kao živa informacija stranim izdavačima zainteresiranima za suvremenu hrvatsku književnost te program u tri grada prati skupina urednika iz probranih francuskih nakladnika. Organizator festivala je Hrvatsko društvo pisaca (HDP).

Na ovogodišnjem programu sudjeluju:

Autori_ce: Emilienne Malfatto (Francuska), Lucie Rico (Francuska), Philippe Marczewski (Belgija), Robert Prosser (Austrija), Andrej E. Skubic (Slovenija), Marija Andrijašević, Ivana Bodrožić, Željka Horvat Čeč, Marinko Koščec, Sandra Antolić, Nora Verde, Marko Pogačar, Srećko Horvat, Zoran Žmirić, Tatjana Gromača, Zoran Ferić, Bojan Žižović i Želimir Periš.

Urednici_e i izdavači_ce: Lisa Liautaud (Julliard, Francuska), Gabrielle Cottier (Éditions des Syrtes, Švicarska), Clément Ribes (Gallimard, Francuska), Claire Duvivier (Asphalte, Francuska), Simon-Philippe Turcot (La Peuplade, Kanada).

Dio programa festivala održat će se i u Booksi u četvrtak 7. srpnja u 18h, u formi susreta izdavača i urednika iz francuskog govornog područja s hrvatskim izdavačima.

Detaljan program i više o festivalu pronađite na službenoj stranici.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu