Page arrow

MaFest svjetskih razmjera

Large poster boris talijancic mafest 2014
Srijeda
21.05.2014.

U tijeku je osmo izdanje MaFesta (19. – 25. svibnja)! Za dvoje-troje neupućenih, to je međunarodni festival stripa u Makarskoj. Što Woodstock bijaše za raskalašene i svakoj drozi sklone slobodarske hipije, to je MaFest za stripaše.

Poput esefaša, stripaši su također miroljubiva, dobrohotna čeljad. Većinom. Vole se družiti s ljudima, zbijati pošalice i crtati.

Ovogodišnji Mafest prebogat je sadržajima. U brojkama to izgleda ovako: 4 radionice s djecom predškolske dobi, 5 radionica s osnovnoškolcima, 3 izložbe originalnih radova, 9 potpisivanja i crtanja za stripofile na kojima će sudjelovati 31 autor iz 9 zemalja, 17 tribina na kojima će sudjelovati 44 osobe iz svijeta stripa, 5 partyja te projekciju 1 dokumentarnog filma.

Holy moly!!!

Za ljubitelje stripa, domaći i strani autori nacrtat će sve kaj je u njihovoj moći. Znači, nađete li se u Makarskoj možete dobiti oriđiđi crtež s potpisom slavnog autora koji možete uokviriti i poslije prodati za basnoslovnu svotu. Evo imena nekih od autora:

Eric Bourgier, Dany, Grzegorz Rosiński, Boris Talijančić, Bane Kerac, Renato Vladimir Renky, Pasquale Del Vecchio, Milorad Vicanović Maza, Roberto Zaghi, Krešimir Biuk, Mirko Čolak, Stevan Subić, Jock, Sean Murphy, Sebastijan Čamagajevac, Sonja Gašperov, Esad Ribić, Goran Sudžuka, Štef Bartolić, Bruno Brindisi, Pasquale Frisenda, Goran Parlov, Boro Pavlović, Darko Perović

Iz priloženog se vidi da je riječ o festivalu svjetskih razmjera. Detalji o programu ovdje.

izvor i foto: promotivni materijal

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu