Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Monte Librić stiže u Pulu

Large novo

Foto: Monte Librić.

Četvrtak
18.05.2023.

Pulska književna čarolija za najmlađe uskoro počinje!

Festival dječje knjige Monte Librić svoje šesnaesto po redu izdanje održat će od 22. do 28. svibnja u prostoru pulske Zajednice Talijana - Circolo. Svečano otvorenje u režiji Marija Kovača zakazano je za ponedjeljak u 11 sati. 

Posjetitelje i posjetiteljice, pod krovnom temom Čarolije, očekuje opsežan program u kojem će se predstaviti veliki broj novih djela, među kojima su i se autori koji se do sada nisu bavili dječjom književnošću poput Mile Kekina i Borisa Dežulovića. Uz to, u planu su brojne radionice, programi za odrasle i premijerni „Mali sajam ilustracija“ koji će kroz izložbeno-prodajni karakter ponuditi potpisane ilustracije hrvatskih ilustratora i ilustratorica.

Višestruko nagrađivani britanski ilustrator David Litchfield pridružit će se okupljenim knjigoljupcima, kao i Vanja Marković i Vibor Juhas, domaći autorski dvojac. U čitavoj priči zateći ćete i ovogodišnje voditeljice nazvane Librić čarobnice, Ivanku Mazurkijević i Sedinu Cerovac. U njihovim će se rukama naći čarobni napitak Libromix koji će prisutne (dodatno) začarati ljubavlju prema knjizi.

Tradicionalno, Monte Librić kroz program Piύ che una storia njeguje Istri prirodnu dvojezičnost i multikulturalnost, a u Pulu pristižu David Conati, Gianluca Passarelli, Elisa Cordioli i Isabella Salmoirago.

Za vas imamo još jednu važnu napomenu: dva dana prije službenog otvaranja, dakle 20. svibnja od 11 do 13 sati, pulskim ulicama – od Arene preko Giardina uz Rivu i ponovno do Arene – vozit će festivalski vlakić u kojem će, uz organizatorice Monte Librića i djecu, biti i Baka Librić, te Librić čarobnice koje će na prvom zaustavljanju izvesti festivalsku čaroliju nazvanu „Čiriba čiribook“.

Bit će prisutan rekordan broj hrvatskih nakladnika, publici će biti ponuđen nikada veći izbor knjiga na talijanskom jeziku, dok će festivalski popusti na određene naslove iznositi i do čak 70 posto.

Dodatne informacije o festivalu, kao i cjelovit program, možete naći ovdje.

Vidimo se u Puli!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu