Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Nagovor na kratku priču

Large olena bohovyk ft wn k5yh8 unsplash

Olena Bohovyk, Unsplash.

Utorak
14.11.2023.

Forma kratke priče uvijek nam je draga, stoga koristimo svaku priliku kako bismo poslušali što o njoj kažu njezini autori i autorice. U završnici Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Velika Gorica održat će se književni susret Nagovor na kratku priču

Gosti će biti mladi i talentirani autori Marina Kuveždić i Luka Ostojić čiji su prvijenci zasjali na hrvatskoj književnoj sceni. Susret će moderirati književna promotorica i prevoditeljica Romana Perečinec, a pridružiti im se možete u srijedu, 15. studenog, u 19 sati u Središnjem odjelu (Zagrebačka 37).

Luka Ostojić rođen je 1987. u Šibeniku, odrastao u Zagrebu. Sociolog i književni komparatist. Radio je kao novinar, urednik, filmski i književni kritičar, voditelj kulturnih programa i pedagog. Bio je glavni urednik portala za književnost Booksa.hr i izvršni urednik dvotjednika za kulturu Zarez. U izdanju Frakture upravo mu je objavljena zbirka kratkih priča Tišina u osinjaku.

Kako biste se pripremili za razgovor, pročitajte friški intervju s Lukom.

Marina Kuveždić rođena je 1985. godine u Vukovaru. Od 1991. godine živjela je u Zagrebu, gdje je 2009. godine završila studij anglistike i pedagogije na Filozofskom fakultetu. Živi u Velikoj Gorici te radi u Zagrebu. Do sada je desetak njezinih kratkih priča objavljeno u sklopu raznih književnih natječaja te je osvojila nekoliko nagrada. Njezina prva zbirka kratkih priča pod nazivom Put koji je odabrala objavljena je u izdanju Sandorfa 2022. godine.

Evo još literature: o zbirci saznajte više iz razgovora ovdje

Vidimo se!

Izvor: Gradska knjižnica Velika Gorica.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu