Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Nagrada za društvenu inovaciju Phralipenu

Large 310603233 548338807293916 2002645000912599882 n

Foto: Phralipen.

Petak
03.05.2024.

Posebno nas je razveselila vijest kako je međunarodna nagrada za društvenu inovaciju SozialMarie otišla u ruke dragim kolegicama i kolegama u Phralipenu!

Phralipen portal je projekt istoimenog časopisa Saveza Roma u Republici Hrvatskoj "KALI SARA" kojem su središnji fokus manjinska pitanja i položaj romske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj. Cilj portala je, njihovim riječima, "upoznati širu javnost s problemima Roma te njihovom bogatom kulturom i tradicijom, istovremeno pružajući okvir za profesionalni razvoj Roma kao najugroženije skupine u našem društvu. Phralipen manjinsku tematiku i politiku obrađuje prateći važna događanja i procese s posebnim osvrtom na ključne dionike kroz intervjue, autorske tekstove, kolumne i informacije prikupljene od legitimnih predstavnika Roma s područja cijele Republike Hrvatske čiji glas do sad nismo mogli čuti."

Više o položaju Roma možete čitati u tekstovima naše suradnice i članice redakcije Phralipena Selme Pezerović, a njome smo se bavili i u više tekstova i podcasta u okviru projekta I to je pitanje kulture?

Prvi natječaj za dodjelu nagrade SozialMarie raspisan je bio 2004. godine, a otad se svake godine nagrađuje petnaest projekata. Osim novčane vrijednosti, nagrada predstavlja i javnu platformu za povezivanje, suradnju i međusobnu razmjenu iskustava među srednjoeuropskim projektima.

Ostale nagrađene projekte koji društvo čine boljim i inkluzivnijim mjesto pogledajte na poveznici.

Čestitamo!

Izvor: SocialMarie.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu