Page arrow

Najčitanije Besplatne elektroničke knjige

Large thumbnail bek u 2018   naj itaniji naslovi 2018
Nedjelja
06.01.2019.

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima [DPKM] objavilo je u okviru internetskog projekta Besplatne elektroničke knjige [BEK] tijekom 2018. godine 19 novih naslova, tako da je trenutno na mrežnim stranicama projekta (elektronickeknjige.com) od objavljenih 219 dostupno 194 naslova. 

Najčitaniji je prozni naslov u 2018. roman „Ljubav je sve" Krešimira Pintarića, a iza njega slijede roman „Sloboština Barbie" Maše Kolanović te prozni zapisi Henryja Davida Thoreaua „Walden". Najčitaniji pjesnički naslov je „Tri jeseni" Ane Ahmatove, a iza njega slijede „Tour de force" Krešimira Pintarića i „Gledaj me u oči" Marija Brkljačića. Najčitaniji publicistički naslov je „Četvrti svjetski rat/Drugačiji svijet je moguć!" Dražena Šimleše, a iza njega slijede „Mediji, propaganda i sistem" Noama Chomskog i „Zapisi iz treće kulture" Darka Polšeka. Najčitaniji esejistički naslovi su „Razumijevanje filma" Hrvoja Turkovića, „Hodanje" Henryja Davida Thoreaua i „Barikade" Borisa Budena, dok su najčitaniji teorijski naslovi „Filmske vrste i rodovi" Nikice Gilića, „Strukturalizam, semiotika, metafilmologija" Hrvoja Turkovića i „Mediji i kultura" Katarine Peović Vuković. 

Dobre vijesti su da je 112% više korisnika projekta preuzelo na svoje uređaje 21% više e-knjiga, a s 19 novoobjavljenih naslova njihov se broj popeo na 219, kao što je s 449.780 premašena brojka od ukupno dva i pol milijuna korisnika.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu