Page arrow

Otvorene su prijave za Booksinu radionicu kratke priče!

Large untitled design  90
Ponedjeljak
19.09.2022.

Znamo da ste ovu vijest dugo čekali jer nas svako malo za to pitate - otvorene su prijave za Booksinu radionicu kratke priče!

Ako pišete ili pokušavate pisati prozu i silno želite dobiti kvalitetan i konkretan feedback, izbrusiti talent i obznaniti ga svijetu, ova radionica pravo je mjesto za vas! Osim toga, ako vam bi vam dobro došao kontinuirani rad i spremni ste prionuti domaćim zadaćama, rado biste čuli drugo mišljenje, konstruktivni komentar ili kritiku, bilo voditeljevu ili onu vaših kolega, a voljeli biste se i družiti s kreativcima sličnih literarnih nastojanja, uspona (i malo padova), onda ne razmišljajte više, nego otvorite mail i pošaljite prijavu!

Ako vam kažemo i da Radionicu vodi sjajan pisac i još bolji mentor Zoran Ferić, sigurni smo da će vam to otkloniti svaku dvojbu.

Radionica traje dva mjeseca, od sredine listopada do sredine prosinca. To da je Ferić najbolja osoba od koje možete učiti ne treba posebno naglašavati, no mi ipak hoćemo - osim što je dosad objavio desetak nagrađivanih knjiga (od kojih je autofikcija Putujuće kazalište najrecentnija), školski je profesor te dugogodišnji voditelj radionica kreativnog pisanja u Booksi. Dakle, mentor koji bez sumnje zna što i kako sa spisateljicama i piscima u nastajanju. Više informacija o ovom sjajnom autoru pronađite na linku.

Grupa se sastaje jednom tjedno, u večernjim satima, i tada Ferić s vama dijeli edukativne priče i uvijek nove zadatke i zadaće, savjete i trikove iz spisateljskog (i pokojeg drugog) života i upozorava vas na poneke početničke greške. Na ovim se sastancima čitaju zadaće od prethodnog tjedna, međusobno se komentiraju, daje se podrška, ponekad i pokuda, smije se, jada, tješi.

Cijeli će proces kulminirati javnim čitanjem priča nastalih na radionici, a one će potom biti objavljene i na portalu Booksa.hr. Ako vas zanima kakve priče nastaju na radionici, radove prethodnih generacija polaznika i polaznica pronađite ovdje.

Budući da je broj mjesta ograničen, potrebno je poslati prijavu na adresu booksa@booksa.hr. Ona treba sadržavati vašu kratku biografiju i vlastiti prozni tekst ne duži od pet kartica. Prijave možete slati najkasnije do srijede, 28. rujna s naznakom "Za radionicu kreativnog pisanja".

Prijave su produžene do 1. listopada!

Pohađanje radionice je uz kotizaciju, koja je za studente, nezaposlene i umirovljenike reducirana. Za sve dodatne informacije, ili ako imate pitanja, javite nam se na istu e-mail adresu.

Veselimo se vašim prijavama! 

Možda će vas zanimati
Ferićeva radionica kratke priče
Homepage thumbnail img 4951 22.02.2022.

Marina kuća

Priča Ane Dević nastala u sklopu Ferićeve radionice počinje ovako: 'Dok sjeda na vlažnu travu Mara je na trenutak zaboravila na rat.'

Ferićeva radionica kratke priče
Homepage photo 1507812984078 917a274065be 14.02.2022.

Nikad nije kasno za 16 E i F

Priča Ane Lozica nastala u sklopu Ferićeve radionice: 'Gledamo se. Prepoznajemo se, iako se ne poznajemo. Mi smo potpuni stranci, ali osjećam da nikad u životu ni sa kime nisam bila tako bliska kao s 16 F-om.'

Ferićeva radionica kratke priče
Homepage callum hill p2raxrm cvs unsplash 07.02.2022.

Što čini čovjeka?

"Jedna velika crvena lopta na napuhavanje. Napuhuje se ili ispušta zrak iz sebe, odbija se od zidova. Pod naponom je iako guma navodno ne provodi struju. Kad je prebrišemo, blista, uglačana i svijetla, ali uvijek se brzo zaprlja." Donosimo priču Ivana Markote nastalu na Ferićevoj radionici kratke priče. 

Ferićeva radionica kratke priče
Homepage photo 1541339543133 bab59905411e 31.01.2022.

Prosula sam

Priča Maje Vrbanc nastala na Ferićevoj radionici kratke priče: 'Prosula mi se ljubav dok sam u času točila neke druge opijate. Falilo mi je okusa pa sam samu sebe uvjerila da je oštar miris bolji nego ništa.'

Ferićeva radionica kratke priče
Homepage photo 1570610183363 c7531f3eaa68 24.01.2022.

Ljudi smo

Priča Borne Sora nastala na Ferićevoj radionici kratke priče počinje ovako: 'Tog jutra spustila se gusta magla na Jasenovac. Gospodin Kraus pratio je čuvara od svoje barake do administrativne zgrade čisto po zvuku.'

Ferićeva radionica kratke priče
Homepage photo 1620123449946 30d6efd4b8ba 17.01.2022.

Moj trener

Priča Tomislava Šobana nastala na Ferićevoj radionici: 'Moj trener kaže da je boksački meč poput kazališne predstave. Nećeš pokazati zaplet odmah na početku. Trebaš napravit uvod. U uvodu istražiš što protivnik sve zna.'

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu