Page arrow

Podržite tisak slikovnice 'Moja dugina obitelj'

Large novo

Foto: Dugine obitelji, Facebook.

Ponedjeljak
05.06.2023.

Početkom 2018. udruga Dugine obitelji predstavila je javnosti slikovnicu Moja dugina obitelj, prvu takvu publikaciju o djeci u istospolnim obiteljima u Hrvatskoj i regiji. Veliki interes javnosti u Hrvatskoj i šire pokazao je da sadržaj, teme i priča imaju mnogo veću publiku od članova udruge, što nas iznimno veseli!

Serija slikovnica Moja dugina obitelj hvalevrijedan je projekt koji će uključiti i novu priču o djeci istospolnih roditelja, i to s trećim nastavkom pod nazivom Moja dugina obitelj kod bake i djeda.

Svaka slikovnica u serijalu Moja dugina obitelj sadrži dvije priče, jednu o Ani i njezinoj obitelji te jednu o Roku i njegovoj obitelji. U ovoj slikovnici Roko i Ana s roditeljima odlaze na novi izlet, u posjet baki i djedu. Na putovanju će likovi doživjeti nove avanture u proširenom tekstu autorice, dramaturginje Sunčice Sodar, uz ilustracije akademskog slikara Ivana Oštarčevića. Slikovnica će biti dostupna u tvrdom ukoričenom izdanju na hrvatskom i engleskom jeziku, a u budućnosti i na drugim jezicima. 

Ova slikovnica prvenstveno je namijenjena djeci koja žive u duginim obiteljima, poput Ane i Roka, kako bi im pomogla da svoje obitelji prepoznaju kao dio društva u kojem žive. Osim njima, može poslužiti i svakom roditelju koji želi razgovarati sa svojim djetetom o duginim obiteljima, LGBTIQ temama i društvenim različitostima.

Kako bi ova slikovnica postala dostupna svima, pokrenuta je crowdfunding kampanja kojom se želi prikupiti novac za podršku tiskanja i distribucije prvog izdanja slikovnice Moja dugina obitelj kod bake i djeda. Nakon kampanje, slikovnice će biti dostupne potpuno besplatno na upit svakom pojedincu, obitelji i organizaciji.

Crowdfunding kampanju možete podržati i izborom neke od nagrada s motivima iz nove slikovnice. Podrškom kampanji kroz nabavu bilo koje od nagrada koje uključuje novu slikovnicu, financirate tisak minimalno 5 primjeraka.

Još je 18 dana ostalo do kraja kampanje, a evo i linka

Ovakvim slikovnicama definitivno proširujemo prostor za razumijevanje, poštovanje i prihvaćanje duginih obitelji u našem društvu, stoga iz Martićeve 14D ide snažna podrška!

Izvor: Dugine obitelji.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu