Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Poziv na istraživačku radionicu o političkom romanu

Large 431106291 362257753445204 4810031516407928533 n

Foto: Facebook. 

Četvrtak
07.03.2024.

Nastavljaju se aktivnosti u okviru projekta The Cartography of the Political Novel in Europe, a na redu je otvorenje sezone istraživačkih radionica!

Istraživačka radionica pod nazivom Political Novel in Historiographical and Sociological Perspective: Structures and Analogies održat će se 15. i 16. ožujka 2024. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Radionica će se baviti problematičnim odnosima između političkog romana i njegovih kritičkih, historiografskih i socioloških pandana, kao skupova složenih označiteljskih praksi koje istovremeno tvore posebne konfiguracije i pokazuju ponavljajuće obrasce. Niz međusobno ovisnih teorijskih rasprava i studija slučaja, različitih diskursa i tipova reprezentacije analizirat će se kako bi se mapiralo kompetitivno polje u kojemu se oni međusobno suprotstavljaju, isprepliću, preklapaju, nadopunjuju i legitimiraju.

Dva dana programa sastavljena su od različitih načina razmatranja i kontekstualizacije političkog romana, pitanja političkog u historiografskim narativima, angažiranog romana u postsocijalističkom književnom polju, pisanju između žanrova, a izlaganja će pratiti i diskusije koje će detaljnije tematizirati različita pitanja na sjecištu povijesti, književnosti i sociologije.

Detaljan program s popisom predavača dostupan je na linku.

Za one koji ne budu u mogućnosti sudjelovati uživo, radionici se mogu priključiti i putem MS Teams poveznice.

Bacite oko na različite teme i izdvojite predavanje kojemu biste se mogli pridružiti!

Izvor: Facebook

 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu