Page arrow

Predstavljanje knjige 'Muzej besanih'

Large novo

S naslovnice knjige.

Petak
17.03.2023.

Ako ste tip osobe koji petkom ne radi planove za vikend, već puni svoj kalendar književnim događanjima za idući tjedan, posegnite za olovkom ili mobilnim bilješkama i zapišite ovu promociju.

Predstavljanje knjige Carlosa Fonsece Muzej besanih održat će se u četvrtak, 23. ožujka u 20 sati u caffe baru Botaničar (Marulićev trg 6, Zagreb). Uz autora, u razgovoru na engleskom jeziku sudjelovat će prevoditeljica Ela Varošec Krsnik i urednik Sven Popović

Carlos Fonseca jedan je od najuzbudljivijih glasova suvremene latinoameričke književnosti. Njegov drugi roman Muzej besanih proteže se kroz kontinente i desetljeća i vodi čitatelja na grozničavu odiseju prepunu zavjera i paranoje.

Netom prije novog milenija, kustos prirodoslovnog muzeja dobiva pozivnicu modne dizajnerice, samozatajne Giovanne Luxembourg, za suradnju na zajedničkoj umjetničkoj izložbi neodređene forme. Giovanna je opsjednuta kamuflažom i mimikrijom u životinjskom carstvu i tijekom njihovih sastanaka započinju neobičan odnos temeljen na tajnama i eliziji. Sedam godina poslije, nakon smrti dizajnerice, kustos dobiva arhiv njihovog nedovršenog projekta koji nudi ključ u Giovanninu obiteljsku povijest.

Od predgrađa New Jerseyja, besanih noći u New Yorku, preko gvatemalskih prašuma pa sve do napuštene grdosije nebodera u San Juanu, Fonseca plete slojevitu, kaleidoskopsku priču koja nam donosi sliku fragmentiranog svijeta gdje nikome nije jasno što je istina, a što ironija.

Carlos Fonseca nasljednik je Roberta Bolaña, koliko i Dona DeLilla, Itala Calvina i Jorgea Luisa Borgesa, a Muzejom besanih pokazuje zašto ga se svrstava među najbolje živuće autore španjolskog govornog područja, stoga idući četvrtak rezervirajte za druženje s ovim romanom.

Izvor: Facebook

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu